Szentlőrincen sem nyertek

2 órája

Szeged-Csanád GA: a szokásos iksz

A labdarúgó NB II. 9. fordulójában idegenbeli mérkőzés előtt állt a Tisza-parti alakulat. Szentlőrincen várt komoly feladat a Szeged-Csanád GA együttesére, ahol gól nélküli döntetlent ért el.

Mádi József

A Szeged-Csanád GA egy eddig nem látott felállásban lépett pályára a Szentlőrinc elleni idegenbeli rangadón. A felépült Horváth Milán csatasorba állításával három belső védővel kezdett a csapat, míg elöl a két három gólos, Novák Csanád és Borvető Áron egyszerre volt ott a kezdő sípszó pillanatában.

Szeged-Csanád GA
A Szeged-Csanád GA egyik centere, Novák Csanád (balról) sok csatát megvívott Szentlőrincen.  Fotó: Gémes Sándor

Szeged-Csanád GA: új felállás

Hogy ez taktikai újítás volt, vagy kényszer szülte megoldás, nem tudni, az viszont biztos, hogy volt bőven hiányzó a szegedi oldalon: nem állhatott rendelkezésre Gajdos Zsolt, Óvári Zsolt, Molnár-Farkas Tamás, Lamin Sarr, Papp Áron és Kurdics Levente sem.

A 11. percben Haris Attila egyéni akciója révén került először helyzetbe bármelyik csapat is, jelen esetben a Szeged, a középpályás balról befelé cselezve lőtt, Gyurján Márton védett.

Az első félórában ezen kívül semmi nem történt a kapuk előtt. A direkt futball tökéletes példáját láthattuk a Szentlőrinctől: aki megkapta, szinte azonnal ívelte, lőtte, passzírozta be a szegedi 16-oson belülre a labdát.

A 37. percben Márkvárt Dávid jutott szép támadás végén lövőhelyzethez, de nem szorította le a lábfejét, így fölélőtt.

A 43. percben Márkvárt adott remek labdát Borvető Áronnak, aki a 16-oson belül becsúszva próbált gólt szerezni, a kifutó Gyurján Márton védett.

Haris nagy lehetőségével kezdődött a második félidő, lövése után a labda nem talált kaput. Jót tett a szünet a mérkőzésnek, hiszen lüktetőbb lett a játék, és már a hazaiak is vezettek a földön támadásokat.

A 66. percben szegedi szöglet után Pejovics Danilo megcsúsztatta a labdát, amely Novák Cs. előtt ment el néhány centiméterrel az ötös vonalában. A rengeteg párharc miatt a Szeged sok szabadrúgást kapott a pálya középső harmadában, de ezek elvétve okoztak veszélyt. 

A meccs hajrájában állandósult a szegedi fölény az antifutballt művelő Szentlőrinc térfelén, de ez csak szabad- és szögletrúgásokban mutatkozott meg.

A veretlenség megmaradt immár nyolc találkozó óta, de a győzelem nagyon hiányzik, a Szeged-Csanád GA így maradt a középmezőnyben.

A Szeged-Csanád GA szentlőrinci meccséről itt olvashatják a beharangozót.

Szentlőrinc–Szeged-Csanád GA 0–0

Merkantil bank labdarúgó NB II., 9. forduló. Szentlőrinc, 700 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Kiss Balázs, Ring Kevin).

Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi, Keresztes (Kiss-Szemán, 34.), Rab, Dinnyés – Stifter, Poór (Hleba, 72.) – Helesh (Hajdú R., 59.), Nagy R., Bőle – Novák Zs. (Tóth-Gábor, a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Szilágyi, Horváth M., Pejovics – Palincsár (Könczey, 60.), Márkvárt, Haris (Varga Gy. B., 81.), Mohos (Biben, 61.), Tóth B. (Gera, 81.) – Borvető (Pruska, 61.), Novák Cs. Vezetőedző: Michael Boris.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában