Tíz pont

2 órája

Menczer Tamás: Magyarország meg tudja és meg is fogja csinálni a gazdasági semlegességet

A gazdasági semlegességről írt 10 pontban a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán vasárnap, hangsúlyozva, Magyarország meg tudja és meg is fogja csinálni.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Menczer Tamás az első pontban közölte, 2010 és 2020 között Magyarország a nyertesek közé tartozott, majd a második pontban megállapította, hogy a válságok – Covid, háború, szankciók, energiaválság – megváltoztatták a világot.

A harmadik pontban annak a véleményének adott hangot, hogy a következő évtizedben az lesz nyertes, aki az új helyzetre helyes válaszokat ad.

A negyedik pontban azt emelte ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, hogy a brüsszeli válasz a blokkosodás, a keleti és nyugati gazdaságok szétválasztása, a kereskedelmi hidegháború.

Bejegyzése ötödik pontjában jelezte: a brüsszeli válasz Magyarország számára rossz, a blokkosodás egy közepes méretű, export- és beruházásfókuszú gazdaságnak rendkívül káros, ráadásul Magyarország a nyugati blokk szélén lenne. 

A kereskedelmi hidegháborúból ki akarunk maradni

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

Úgy látja, hogy a brüsszeli blokkosodás Magyarországot a vesztesek közé lökné. 

Mi azonban a győztesek közé akarunk tartozni, épp ezért magyar választ adunk a helyzetre, ez pedig a gazdasági semlegesség

– írta a hatodik pontban.

A gazdasági semlegesség azt jelenti, hogy kizárólag a magyar érdek számít, „nem vagyunk alárendelve senkinek” –

 tette hozzá a hetedik pontban.

Vagyis a gazdasági semlegesség azt jelenti, hogy Magyarország minden irányba folytatja és bővíti a gazdasági, kereskedelmi, befektetési, energetikai együttműködését

 – közölte Menczer Tamás a nyolcadik pontban.

A kilencedik pont szerint a gazdasági semlegességnek köszönhetően jövőre a magyar gazdaság növekedése a 3–6 százalékos sávban lesz, sokkal feljebb, mint a várható uniós átlag.

Végül a tizedik pontban kitért arra, hogy a gazdasági semlegesség az emberekről szól, kiemelve, ennek a politikának köszönhetően lesz jelentős gazdasági növekedés. "

A gazdaság növekedésének köszönhetően lehetnek olyan céljaik, mint a gyermekek után járó adókedvezmény megduplázása, a kis- és középvállalkozók támogatása vagy a minimálbér és a garantált bérminimum további jelentős emelése, amely általános béremelést eredményez

– fejtette ki.

A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: „meg lehet csinálni. Magyarország meg tudja és meg is fogja csinálni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában