4 gól, 2 piros lap

2 órája

Tapad az élbolyra az SZVSE az NB III.-ban – galériával

Korai gólelőny és emberhátrány. Az SZVSE jól futballozva 4–0-s sikert aratott a Koncz Zsolt által felkészített Martfű ellen a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 10. fordulójában hazai környezetben.

Becsei Dávid

Kéri Tamás (21-es nadrágban) hamar a kiállítás sorsára jutott.

Fotó: Karnok Csaba

Szép támadás végén már a 19. percben megszerezte a vezetést az SZVSE. Dobronoky kapásból passzolt középre, Beretka pedig higgadtan belsőzött a kapuba közelről, 1–0. A 24. minutumban jött a szegedi hideg zuhany, Kéri második sárga lapját kapta rövid időn belül, miután kézzel “takarított” felugrás közben, így emberhátrányba kerültek a hazaiak. Hátrébb is húzták a védelmi vonalukat a vasutasok, de a 42. percben kiegyenlítődött a létszám. Egy felpattanó labdáért Kormányos ugrott fel, Asztalos pedig nemes egyszerűséggel fejbe rúgta, villant is rögtön a piros.

SZVSE, Martfű, Koncz Zsolt, Kelemen Balázs, NB III.
Az SZVSE négy góljából kettőt magára vállalt Beretka Péter (középen).
Fotó: Karnok Csaba

Még a szünet előtt ismét Kormányos került főszerepbe, egy tetszetős jobb oldai támadás végén a kapus szabálytalankodott ellene. A megítélt tizenegyest Beretka lőtte be, 2–0.

Irányított az SZVSE

Emberhátrányban nem várt volna könnyű meccs a szegediekre, de a martfűi piros lap után feljebb léptek, újból átvették az irányító szerepet. Az 55. percben egy labdaszerzés utáni kipattanót Dobronoky ívelte vissza a tizehatoson belülre, Albert Csaba pedig megszerezte a harmadik gólt. A 4–0-s végeredményt egy kontra végén Ábrahám-Fúrús asszisztjából Lévai Norbert állította be a 77. minutumban.

Ezzel az SZVSE 19 ponttal ötödik a tabellán, a listavezető Gyula 25-nél jár. A következő fordulóban az ESMTK vendégei lesznek Beretkáék.

Kelemen Balázs: – Szívből gratulálok a csapatnak a győzelemhez, nem volt könnyű. Egy jó ellenfelet sikerült két vállra fektetni, és ezzel újra három pontot szerezni, aminek nagyon örülünk. Jó motiváció ez a következő hetekre!

SZVSE-G-Falc Kft.–Martfű 4–0 (2–0)
Labdarúgás, NB III., Dél-keleti csoport, 10. forduló. Szeged, SZVSE Sporttelep, 100 néző. Vezette: Nagy Attila László (Végh, Mózsa).
SZVSE: Zelman – Kormányos (Csamangó, 77.), Dobronoky (Fodor Á., 77.), Beretka (Lévai, 58.), Albert Cs. (Rádai, 58.), Mezei O., Vas, Benyó, Farkas M., Kéri, Papp Á. (Ábrahám-Fúrús, 68.). Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Martfű: Sándor B. – Lakatos (Mészáros Gy., 58.), Draskóczi, Balla, Ficsor (Kriska, a szünetben), Székely, Prozlik (Kinyig, 58.), Vincze (Kasik, a szünetben), Asztalos, Méhesi (Laczkó Má., a szünetben), Desnica. Edző: Koncz Zsolt.
Gólszerzők: Beretka (19., 45+1 – a másodikat 11-esből), Albert Cs. (55.), Lévai (74.).
Kiállítva: Kéri (24.), ill. Asztalos (42.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában