Megemlékezés

1 órája

Márki-Zay Péter: Olyan emberek a példaképeink, akik nem idegen érdekeket szolgálnak –videóval

Hódmezővásárhelyen külön emlékezett az aradi vértanúkra a Fidesz-KDNP és az önkormányzat. Márki-Zay Péter a beszédében azt mondta, a tisztességes, becsületes hazafiaknak olyan emberek adnak példát, akiknek nem az idegen érdekek szolgálata jelenti az országvezetés lényegét.

Kovács Erika

A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői egy-egy szál virággal emlékeztek meg az aradi vértanúk kopjafáinál, az önkormányzati ünnepségen pedig Márki-Zay Péter mondott beszédet, a napi politikával átszőve.

Márki-Zay Péter, aradi vértanúk, hős
Az önkormányzati ünnepségen Márki-Zay Péter mondott beszédet. Fotó: Kovács Erika

Fidesz-KDNP: Nemzetükért küzdő hősökre emlékezünk

Hódmezővásárhelyen reggel a Fidesz-KDNP képviselői emlékeztek meg a Kincses temetőben az aradi vértanúk kopjafáinál egy-egy szál virággal.

Aradon ezen a napon végezték ki az 1848–49-es szabadságharc 13 magyar honvédtisztjét és Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost. Rájuk és áldozatvállalásukon keresztül a szabadságharcban nemzetükért küzdő hősökre emlékezünk ma, akik feltétel nélkül, a halált is vállalva harcoltak a magyarok függetlenségéért és önrendelkezéséért

állt a közleményükben.

Márki-Zay Péter, aradi vértanúk, hős

Márki-Zay Péter: Az igaz hazafiak szemében hős és mártír

Méltó helyen emlékezünk meg az aradi tizenhármakról, vagy ahogy manapság már tizennégynek nevezik, Batthyány Lajos kivégzett miniszterelnökkel együtt. Ők mindannyian az életüket áldozták a hazáért – ami most egy vitatott kérdés

 – mondta a Kossuth téren, a '48-as hősök kopjafájánál Márki-Zay Péter polgármester, aki a beszédében néhány mondatban ismertette az aradi hősök életútját és mindegyikük méltatása után elmondta: „Az igaz hazafiak szemében hős és mártír, hazánk magyar vezetői szerint azonban felelőtlenül belevitte Magyarországot egy háborús védekezésbe, véleményük szerint nem volt elégé óvatos, csak úgy odadobta mások elé az értékes magyar életeket, amit ők semmiképpen sem tanácsoltak volna.”

A rongy életük soha nem lehet drágább a haza becsületénél

Amikor országszerte megemlékezünk erről a 14 hősről és mártírról, akik nemzedékeken keresztül adtak erőt hazánk becsületének megőrzéséhez, akkor minden tisztességes, becsületes hazafit felháborít az, hogy ebben az országban olyanok vannak ma vezető pozícióban, akik nagyon nem így gondolkodnak, akik szerint a haza megvédése az felelőtlenség, a hősök felelőtlenek. Nekünk viszont olyan emberek adnak példát, akiknek a rongy életük soha nem lehet drágább a haza becsületénél, akik nem idegen hatalmakat szolgálnak, akiknek nem a kastélyok, jachtok, magánrepülők, és legfőképpen nem idegen érdekek szolgálata adja az országvezetés lényegét 

– mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában