Labdarúgó NB III.

1 órája

Fordulatos rangadót veszített az SZVSE

Az NB III. Dél-keleti csoportjának nyolcadik fordulójában a második és harmadik helyen álló csapat találkozott az SZVSE-pályán. A hullámzó mérkőzés második félideje öt gólt hozott, és az SZVSE végül pont nélkül maradt a Gyula ellen.

Vajgely Pál

A második félidőben elképesztő fordulatokat hozott az SZVSE és a Gyula rangadója az NB III.-ban, ebből pedig végül a vendégek jöttek ki jobban. Az első játékrészben ugyan a fürdővárosiak eltalálták egyszer a kapufát, ám egy kipattanó után Albert is gólt szerezhetett volna. 

SZVSE, NB III.
Bár nagyot küzdött az SZVSE, de nem sikerült a pontszerzés a Gyula elleni rangadón.
Fotó: Gémes Sándor

A térfélcserét követően aztán fölpörögtek az események. Egy szöglet után a hosszún érkező Papp Ádám fejesével előnybe került az SZVSE. Csakhogy mintegy tíz perc alatt megfordította a meccset a Gyula, Malkócs távoli átlövésével lett egyenlő, majd egy szöglet után Zelenyánszki közelről a kapuba sodorta a labdát, a szegedi védelem csak a gólvonal mögül tudta kivágni azt, 1–2. A két bekapott gólra néhány perc elteltével jól reagált az SZVSE, amely helyzeteket dolgozott ki és veszélyesebben is játszott ellenfelénél. Kéri az általa kiharcolt büntetőt értékesítette, ezzel egalizált. Csakhogy az utolsó szó a vendégeké volt, egy bal oldali akciót követően a visszagurított labdát Szabó Zsombor küldte a jobb alsóba mintegy 16 méterről, ezzel az SZVSE elveszítette a második és a harmadik helyezett rangadóját. 

Kelemen Balázs:Nagyon sajnálom a srácokat, de muszáj lesz tanulniuk ebből a meccsből. Abból a szempontból nem érdemtelen a Gyula győzelme, hogy nagy hibákat követtünk el a gólok előtt, ezeket ezen a szinten megbüntetik. Külön szomorú, hogy a döntetlent nem tudtuk megtartani, csak magunkat okolhatjuk azért, hogy nem lett meg legalább egy pont. Csalódottak vagyunk, de érzésem szerint ebben több volt. 

SZVSE-G-Falc Kft.–Gyulai Termál FC 2–3 (0-0)

Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 8. forduló. Szeged, SZVSE-stadion, 400 néző. Vezette: Práth Dávid (Nagy V., Kondákor).
SZVSE: Balogh Cs. – Csamangó, Dobronoky (Kormányos, 57.), Albert (Orovecz, 57.), Mezei, Benyó (Fodor, 77.), Farkas M., Kéri, Papp Á., Kalapács (Beretka, 64.), Lévai (Ottlik, 77.). Edző: Kelemen Balázs.
Gyula: Füstös – Csicsely (Ilyés, 70.), Szabó P., Zelenyánszki, Czirok, Szilágyi (Sztankó, 61.), Zabari, Krajcsó, Katona (Trescsula, 70.), Szabó Zs. (Kovács Zs., 90.), Geiger (Malkócs, 61.). Edző: Ekker Attila.
Gólszerzők: Papp Á. (56.), Kéri (84., 11-esből), ill. Malkócs (63.), Zelenyánszki (67.), Szabó Zs. (87.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában