Sakkolimpia

2 órája

Magyar remények: Női csapatunk az első tízben a sakkolimpián

Jól teljesített a magyar női csapat.

Delmagyar.hu

A magyar férfi sakkcsapat 2-2-es döntetlent játszott a Szerbia ellen a budapesti sakkolimpia 10. fordulójában. Bár a mérkőzés küzdelmes volt, az éremszerzésre már csak matematikai esély maradt. A szerb csapatban két orosz nagymester, Alexander Predke és Alekszej Szarana is szerepelt, ami hozzájárult az erős teljesítményükhöz. 

sakk, olimpia, verseny
Rapport Richárd a végsőkig próbálkozott  Fotó: Fernando Villar

India 2,5-1,5 arányban legyőzte az Egyesült Államokat a rangadón, és így gyakorlatilag megnyerte a sakkolimpiát, története során először. A magyar női csapat szintén jól teljesít, a Vietnám elleni győzelemmel 15 pontot gyűjtött és bekerült az első tíz közé.

A tabella további helyezései szorosak, Kína legyőzte Üzbegisztánt, így közel került a második helyhez. Szlovénia meglepetésre a harmadik helyen áll, miután Hollandiát legyőzte, míg Ukrajna és Örményország döntetlent játszott, ami kedvező eredmény a magyar csapat számára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában