Férfi kézilabda NB I.

2 órája

Pick Szeged: nem okozott gondot a Balatonfüred legyőzése

Egy félidőn túl tapadt a hazaiakra a Balatonfüred, a szünet után viszont pillanatok alatt eldőlt a két pont sorsa. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ügyesen spórolva energiáival győzött 15–13-as első játékrész után 37–28-ra az NB I.-es 3. fordulóban.

Becsei Dávid

Bodó Richárd hat gólt dobott a Balatonfüred ellen.

Fotó: Török János

Álmosan kezdte a vasárnapi esti mérkőzést az OTP Bank-Pick Szeged a Balatonfüred ellen. Ez leginkább a hazai támadásokon érződött, a remek formában lévő Bodó is rossz ejtéssel próbálkozott. Hét minutum alatt hat percet játszott emberhátrányban a Pick, miközben rendre a vendégek jártak előrébb a Pick Arénában. Kétgólos különbséget is menedzselhettek rövidebb ideig kétszer is a fürediek, a Szeged Imanol Garciandía átlövésgóljaival ragadt ellenfelére. Smárason asszisztját Toto kapta el bal kézzel, jobbal pedig bedobta beállóból, 7–6-nál a 13. percben ezzel vezetett először a Pick Szeged.

Pick Szeged, Balatonfüred, Bodó, Michael Apelgren
A kék mezes Pick Szeged tempót növelt a második félidőre és magabiztosan nyert.
Fotó: Török János

Smárason helyett Kukics érkezett irányítónak a hazai csapatba, ami hozott némi lendületet a támadásokba. Mindezek mellett jól tartotta magát a Balatonfüred, Vasziljev védekezésben és támadásban is kulcsember volt náluk, miközben az Andó Ariánt váltó Deményi Xavér remekül szállt be, tizenegy lövésből ötöt hárított a szünetig. Ez a szoros eredményhez volt elég, egy félidőt követően 15–13 állt az eredményjelzőn.

Gyorsan eldöntötte a Pick Szeged

Pillanatok alatt eldőlt fordulás után, hogy a vendégek nem tudják már megszorongatni a hazaiakat. Üres kapuval, hét a hat ellen támadott a Füred, így Thulin védései vagy labdaszerzések után könnyű találatokat jegyezhetett a Szeged. A 41. percben 23–16-nál kért időt Kis Ákos.

Szegedi örömjátékká alakult a mérkőzés. Felgyorsult a támadójáték, de a védelem is összeszedettebbé vált, akárcsak az eddigi meccseken a szünet után. A 46. percben Bodó Richárd volt erőszakos, ziccerbe cselezve magát talált be ötödször, kialakítva a közte tizet, 28–18.

Sostaric néhány perc alatt dobott négy gólt, majd visszajött a helyére Szilágyi, aki egy finom csuklómozdulattal ejtette át Erdeit. Ekkor, az 52. percben mutatta a legnagyobb különbséget a tábla, tizenkettőt 33–21-nél. A szegedi akadémista, Balogh Dániel nagyjából negyedórát játszhatott, védekezett és támadott, megszerezte a szezonban első góljait is. A végén egyszámjegyű lett a különbség, csütörtökön 18.45-re a Nantes érkezik a Pick Arénába a BL-ben.

Nyilatkozatok:

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Két BL-meccs között mindig nehéz egy bajnokit játszani, de megoldottuk. Gratulálok az ellenfélnek, okosan játszottak, de sikerült nyernünk. A szünetben nem voltunk elégedettek a csapatjátékkal, de a második félidőre javítottunk a tempón. Nagyon örülök, hogy Balogh Dániel két gólt szerzett, szép jövő áll előtte.

Kis Ákos, a Balatonfüred vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, illetve a fantasztikus hazai BL-bemutatkozáshoz is. A céljaink közül mindent sikerült teljesíteni. A fiataloknak szerettünk volna lehetőséget biztosítani, több, mint egy félidőn át tartottuk magunkat és jól kézilabdáztunk. Nagyon örülök a fiatalok jó játékának, elégedetten megyünk haza, mert tisztességesen helytálltunk.

OTP Bank-Pick Szeged–Balatonfüredi KSE 37–28 (15–13)
Férfi kézilabda NB I., 3. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2060 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Szilágyi 2, GARCIANDÍA 4, Smárason 1, Toto 3, BODÓ 6, Jelinic 1. Csere: Thulin (kapus), Bánhidi 2, KALARAS 2, Bogojevic 1, KUKICS 5, Röd 2, Frimmel 2, SOSTARIC 4, Balogh D. 2. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Balatonfüred: Andó – Hornyák P. 3/2, Kljun 4, VASZILJEV 4, Szretenovics 1, NÉMETH B. 4, Szöllősi B. 2. Csere: Deményi, Erdei (kapusok), Bóka, Simotics 1, SZMETÁN 7, Kovács B., Klucsik 1, Viski 1. Vezetőedző: Kis Ákos.
Hétméteres: -, ill. 4/2.
Kiállítás: 12, ill. 4 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában