Botrány

2 órája

Bécs vezetése luxuslakásokba költöztetné a bevándorlók egy részét

Az ingatlanok légkondicionáltak, tetőtérrel és saját kerttel is rendelkeznek, miközben sok bécsi lakos penészes önkormányzati lakásokban él.

MW

Bécs vezetése luxuslakásokba költöztetné a migránsokat

Forrás: Shutterstock

Fotó: Frank Lambert

Az ügy nagy port kavart Bécsben, különösen azok körében, akik évek óta várnak lakásfelújításra, és elégedetlenségüket fejezik ki a migránsoknak biztosított előnyökkel szemben.

Bécsben újabb botrány robbant ki, miután kiderült, hogy a város vezetése luxuslakásokba költöztetné a bevándorlók egy részét – közölte a Mandiner. A szíriai család esete után, amely havonta 4600 eurót kap bécsi szociális segélyként, Michael Ludwig, Bécs szocialista (SPÖ) polgármestere újabb felháborodást váltott ki.

A Diakonie és a bécsi városvezetés ugyanis 110 vadonatúj luxuslakást kíván biztosítani menekültstátusszal rendelkező személyek számára Bécs Favoriten kerületében. A Diakonie és a város közösen teszi elérhetővé ezeket az ingatlanokat, amelyek légkondicionáltak, tetőtérrel és saját kerttel is rendelkeznek.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képviselői felháborodásukat fejezték ki.

Miközben sok bécsi lakos penészes önkormányzati lakásokban él, és még új ablakokra sem futja, a migránsok, akik egy napot sem dolgoztak itt, luxuslakásokat kapnak

– nyilatkozta Dominik Nepp, az FPÖ bécsi vezetője.

Az Osztrák Szabadságpárt azonnali intézkedéseket követel: bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Michael Ludwig szocialista polgármester ellen, valamint kérdéseket intéznek az Osztrák Szociáldemokrata Párthoz. Szeretnék tudni, hogy ki fizeti ezeket a lakásokat, és miért nem jut pénz a leromlott önkormányzati épületek felújítására.

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, jól „keresnek” Bécsben a migránsok. A segélyek mértéke a statisztikai adatok alapján különösen magas a fővárosban. Míg Bécsben a szíriai állampolgárok 73,7 százaléka kap segélyt, addig ez az arány Ausztria többi részén csak 29,9 százalék. Hasonló a kép a szomáliai állampolgárok esetében is: 71,6 százalék Bécsben, míg Ausztria többi részén 25,3 százalék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában