Helyi sport

2 órája

Nem hibáztak az élboly tagjai a vármegyei I. osztályban

A forduló előtt az első négy helyezett csapat egyaránt begyűjtötte a három pontot. Ez történt a vármegyei I. osztály 6. fordulójában.

A ráadásban szerzett góllal nyert az Algyő.

Fotó: Török János

Az első négy helyezett csapat egyaránt győzelmet aratott a vármegyei I. osztály 6. fordulójában. A listavezető Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. továbbra is pontveszteség nélkül áll, bár a Balástya bő fél órán keresztül alaposan megnehezítette a szegediek dolgát. Egy szögletet követően azonban a vendégek megszerezték a vezetést, majd még a félidő vége előtt növelni tudták előnyüket, és végül magabiztos sikert arattak. Izgalmasabban alakult az Algyő mérkőzése a Mórahalom ellen, a vendégek ugyanis egy szögletet követően Bokányi góljával sokáig vezettek. A csereként beszállt Godó előbb egy lecsorgót lőtt a kapuba, amivel kiegyenlített, majd a hosszabbítás ötödik percében, egy szabadrúgást küldött a mórahalmi kapuba, amivel megfordította, és megnyerte a meccset az Algyő.

vármegyei I. osztály, Algyő, Mórahalom
Fülöp Tibor cseréi jól szálltak be, az Algyő legyőzte a Mórahalmot a vármegyei I. osztály 6. fordulójában.
Fotó: Török János

A Sándorfalva és a Kiskundorozsma mérkőzése fordulatokat és öt gólt hozott, ebből végül egy bombagólnak köszönhetően a hazaiak jöttek ki jobban, és tartják harmadik helyüket a tabellán. Visszatért a hazai pályára a Bordány, de tíz perc után már kétgólos hátrányban volt, miután két eladott labdát használt ki a Makó, és egy perc alatt kétszer is betalált a hazaiaknak. 

Szezonbeli első győzelmét aratta a Deszk, amely a Hódmezővásárhelyi FC II. otthonában tudott nyerni, míg a Tiszasziget lényegesen több helyzetet dolgozott ki a Szentesi Kinizsi elleni meccsen, ezekből pedig hármat értékesíteni is tudott. 

 

Vármegyei I. osztály, 6. forduló

M-Perfect Home-Algyő–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 2–1 (0-1)
Algyő, 150 néző. Vezette: Burzon Márk – közepesen (Paczér, Minda).
Algyő: Szabó G. – Rádi (Csányi Á., a szünetben), Vastag, Kiss R. (Dudás, 37.), Bozóki, Horváth A., Kardos, Kovács M. (Deák, 59.), Buchholcz (Godó, 50.), Tóth M. (Patai, a szünetben), Pócs. Edző: Fülöp Tibor.
Mórahalom: Weszelovszky – Vajda, Mészáros, Heidrich, Rádóczi (Szalma, 75.), Ábrahám, Holcsik, Fehér (Szűcs, 93.), László, Szekeres (Csizmadia, 37.), Bokányi (Hovanyecz, 78.). Edző: Korom Tibor.
Gólszerzők: Godó (73., 95.), ill. Bokányi (20.).
Jók: Dudás, Patai, Godó, Vastag, Pócs, ill. mindenki. 
Fülöp Tibor: Az első félidőben kapkodva futballoztunk, de a cserék remekül szálltak be. A csapat erejét mutatja, hogy sikerült megfordítani a meccset. 
Korom Tibor: Csalódott vagyok az eredmény miatt, a srácok mindent megtett a pontszerzés érdekében. A második félidőben nem csak az Algyő nyomott bennünket, hanem más is.

Sándorfalva–Kiskundorozsma 3–2 (3-2)
Sándorfalva, 200 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Pap, Kiss R.).
Sándorfalva: Garamvölgyi – Buzai, Bácsi, Gulyás (Vajna, 55.), Oláh (Pécsi, 83.), Varga R., Juhász, Bitó, Széll, Bánóczki, Gyuga. Edző: Kurucsai András.
Kiskundorozsma: Zékány – Varga Á., Laczi, Szántó (Magyar, a szünetben), Veszelka (Agócsy, a szünetben), Hochheiser (Szil, 83.), Ottlik Márk, Fülöp (Molnár K., 71.), Lóki, Molnár Á., Kis B. Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Oláh (9.), Széll (20.), Bitó (30.), ill. Molnár Á. (7.), Laczi (26.).
Jók: Juhász, Bitó, Bánóczki, Oláh, Buzai, Gyuga, ill. Molnár Á., Lóki, Laczi. 
Kurucsai András:Fordulatos, gólgazdag, jó mérkőzésen egy jó ellenféllel szemben itthon tartottuk a három pontot. Gratulálok a csapatnak! 
Magyar György: Sajnos még nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy ezeket a rangadókat a magunk javára fordítsuk. Kiegyenlített, közönségszórakoztató mérkőzésen egy bombagól döntött a hazaiak javára.

Hódmezővásárhelyi FC II.–Deszki SC 1–4 (0-2)
Hódmezővásárhely, 60 néző. Vezette: Kiss Márkó – jól (Gargya, Mígh).
HFC II.: Hegyes – Pacskó, Péter, Pálinkás (Török, 59.), Patkós (Kocsis, 78.), Hajduk (Barna, 59.), Arany (Karácsonyi, 59.), Telek, Tatár, Kónya (Buzás, 59.), Kis D. Edző: Borbás Zsolt.
Deszk: Kőrösi – Márkus, Istókovics, Szabó R. (Salánki, 78.), Martinkovics (Nagy N., 78.), Tarjányi, Csehó (Kormos, 63.), Baucic, Jeszenszky (Jakó, 53.), Markovics, Matyelka. Edző: Csordás József.
Gólszerzők: Buzás (87.), ill. Martinkovics (7., 59.), Szabó R. (32.), Jakó (77.).
Kiállítva: Pacskó (91.), ill. Jakó (91.).
Jók: senki, ill. Martinkovics, Szabó R., Baucic. 
Borbás Zsolt:Nem indult jól a mérkőzés, utána viszont voltak helyzeteink, amelyek kimaradtak, majd futottunk az eredmény után. 
Csordás József: Tudtuk, hogy számunkra most következnek azok a meccsek, ahol nekünk nagyobb esélyünk van pontot, pontokat szerezni. Visszatértek a betegeink, ez sokat segített nekünk. Közepes színvonalú mérkőzésen, egy gyengébb játékkal is sikerült nyernünk.

Balástya–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. 0–7 (0-4)
Balástya, 100 néző. Vezette: Kiss Dávid – közepesen (Mucsi, Halász).
Balástya: Nagy B. – Sári, Kószó (Nagymihály, 45.), Faragó, Mágocsi (Muró, 11.), Bagi (Tóth D., 71.), Malatinszki Á. (Dorogi, 78.), Malatinszki D., Törköly, Tóth G., Bárkányi. Játékos-edző: Koncz Róbert.
Szeged-Csanád GA II.: Kenyeres – Burai, Berta (Simon, 76.), Nógrádi, Gera, Vladul (Budai, 56.), Botic, Bakó (Lőrincz, 56.), Dudás (Kapic, 64.), Nagy D., Ördög (Nagy Cs., 64.). Edző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Nógrádi (38.), Nagy D. (45., 50., 83.), Vladul (46.), Budai (68., 80.).
Jók: mindenki, ill. mindenki. 
Koncz Róbert:Harmincöt percen keresztül eltüntettük az osztálykülönbséget, de az első félidő végi kényszerű cseréket már nem bírtuk el. Gratulálok az ellenfélnek! 
Bilics Igor: –  Bealudtunk a meccs elején, pontatlanul, statikusan játszottunk. Az első gól sokat számított, ez lendületet adott a folytatásra. A második félidő már jól nézett ki, örülünk, hogy újabb győzelmet szereztünk, készülünk a következő meccsre.

Tiszasziget–Szentesi Kinizsi 3–0 (1-0)
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Polyák Attila Péter – kiválóan (Csire, Lichtenberger)
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M., Szilágyi (Szabó D., 84.), Skribek B., Bánfi (Vörös, 70.), Pető (Baka, 70.), Tóth I., Rédei (Nagy A., 84.), Dancsok (Szabó L., 86.), Farkas. Edző: Bány Tamás.
Szentesi Kinizsi: Verebélyi – Tóth Á., Dovics, Rostás, Horváth K., Bartucz P., Döme (Homoki, 72.), Mihály, Becsek (Ormándi, 77.), Vincze, Szőke (Mészáros M., 65.). Edző: Szöllősi Ferenc.
Gólszerzők: Skribek B. (22.), Dancsok (64.), Szilágyi N. (76.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Bány Tamás: Nem lehetek elégedetlen a hozzáállással. Folyamatos fejlődésben vagyunk. Kitartást kívánok Feca kollégámnak! 
Szöllősi Ferenc: Olyanok vagyunk, mint az időjárás. Egyik héten tavasz, következő héten ősz, reméljük, jövő héten jó idő lesz.

DB Futball Bordány–Makó 0–4 (0-3)
Bordány, 200 néző. Vezette: Kiss Dávid – jól (Gera, Kiss M.).
Bordány: Kovách – Márki, Karácsonyi (Sahin-Tóth, 69.), Kovács P. (Krizs, 60.), Visnyei (Farkas S., 75.), Rácz (Márton, 66.), Kis L., Jójárt (Meszes, 60.), Sárkány, Kiss T., Czékus. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Makó: Szalkai – Kökény (László, 57.), Fancsali (Pepó, 24.), Molnár D., Beregszászi, Vas, Frank (Bálint, 75.), Beke, Borbély B. (Czebe, 63.), Dancsó (Olasz, 75.), Bohák D. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Frank (9.), Vas (10., 33.), Beregszászi (74.).
Kiállítva: Sárkány (65.).
Jók: senki, ill. mindenki. 
Nagy Torma Ricsárd: – Továbbra sem tudok rosszat mondani a csapatomra. Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, fiatalok vagyunk, játszuk a focit, és minden meccset szeretnénk megnyerni, de azt is tudjuk, hogy a fiatalság rutintalansággal jár és meccsről-meccsre naív gólokat kapunk. Hiszem azt, hogy ez gyorsan megfordul, erőre kapunk és a csapat sikeres lesz.
Botlik Róbert: Az ellenfél hibáit kihasználva magabiztos győzelmet arattunk.

A vármegyei I. osztály állása
    1.    Szeged II.    6    6    0    0    31    –     5    18
    2.    Algyő    6    5    1    0    13    –    2    16
    3.    Sándorfalva    6    5    0    1    19    –    5    15
    4.    Makó    6    4    1    1    17    –    6    13
    5.    Tiszasziget    5    2    2    1    7    –    6    8
    6.    Mórahalom    6    2    2    2    13    –    17    8
    7.    Dorozsma    5    2    0    3    15    –    10    6
    8.    Szentes    6    2    0    4    8    –    13    6
    9.    Deszk    6    1    1    4    9    –    18    4
    10.    Bordány    6    1    0    5    6    –    21    3
    11.     HFC II.    6    1    0    5    3    –    18    3
    12.    Balástya    6    0    1    5    4    –    24    1

A 7. forduló programja:

Péntek, 18 óra: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–DB Futball Bordány. Szombat, 16 óra: Makó–M-Perfect Home-Algyő, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Sándorfalva, Kiskundorozsma–Hódmezővásárhelyi FC II., Szentesi Kinizsi–Balástya, Deszk–Tiszasziget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában