Kukics izgatottan várja a szezonkezdést

2024.08.08. 19:00

A Pick Szeged új játékosának Rosta Miklós is mesélt a csapatról

Megtartották az új szezon első közöségtalálkozóját. Miközben pénteken este a férfi kézilabdázók olimpiai tornáján a Pick Szeged szlovén válogatott balátlövője, Borut Mackovsek, és a spanyol Imanol Garciandía is az elődöntőben léphet pályára, a Tisza-parti szurkolók a Pick Aréna szurkolói boltjában két új játékossal, Jérémy Totóval és Lazar Kukiccsal ismerkedhettek meg.

Becsei Dávid

A Pick Szeged két új játékosa, Jérémy Toto (balról) és Lazar Kukics.

Fotó: Karnok Csaba

Akár az újszegedi Ligetben is összefuthatunk az OTP Bank-Pick Szeged játékosaival mostanában, ugyanis a keret itthon tartózkodó tagjai már gőzerővel készülnek az új idényre, erőnléti alapozást végeznek. Hat kézilabdázót igazolt a Tisza-parti együttes, közülük már öten itt készülnek. A francia beállóval, Jérémy Totóval, és a szerb irányító Lazar Kukiccsal a Pick Aréna szurkolói boltjában találkozhattak a szurkolók. Aláírást és közös fényképet viszont nem csak tőlük, hanem Sebastian Frimmeltől és Nagy Martintól is begyűjthettek.

Nagy Martintól (jobbról) is kérhettek a névre szóló, aláírt kártyát a Pick Szeged szurkolói.
Nagy Martintól (jobbról) is kérhettek a névre szóló, aláírt kártyát a Pick Szeged szurkolói.
Fotó: Karnok Csaba

– Nagyon jók az első benyomásaim a városról és a csapatról, bár Szegedet egyelőre még kevésbé fedeztem fel. Kemény és pörgős tréningjeink vannak, amik után jólesik a pihenés – jegyezte meg a Délmagyarországnak Lazar Kukics. Hozzátette, a szegedi halászlevet már megkóstolta, ízlett neki, de számára az igazán csodálatos, a kedvenc, az a gulyásleves.

A 28 éves játékos a 2021–2022-es idényben a portugál Benficában együtt játszott Jonas Källmannal – Európa-liga-győzelemmel koronázták meg a szezont –, most pedig a másoedzője lesz a szegedi legenda. A Kuka becenévre hallgató játékos nem idegen környezetbe érkezett, hiszen a 2022-es Európa-bajnokság csoportköre során háromszor is pályára lépett a Pick Arénában. Az OTP Bank-Pick Szegedről pedig bukaresti csapattársa, Rosta Miklós mesélt neki sokat elmondása szerint.

– Izgatottan várom, hogy mindenki visszatérjen az olimpiáról és megkezdjük a közös munkát. A célunk nem is lehet más, mint a magyar bajnokságot és a kupát megnyerni, míg a Bajnokok Ligájában minél tovább menetelni – hangsúlyozta a Laki és Kuka becenévre hallgató kézilabdázó.

Pick Szeged-játékosok az olimpián

Foghíjas játékoskerettel folynak még a felkészülés második hetében az edzések a Pick Arénában, hiszen a Pick Szeged nyolc játékosa és vezetőedzője az olimpián szerepelt. A csoportkör után búcsúzott magyar (Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Mikler Roland) és horvát (Marin Jelenic, Mario Sostaric) játékosok hétfőn csatlakoznak a társaikhoz, míg Mackovsek és Garciandía kimaxolja párizsi utazását. Előbbi Szlovéniával holnap 21.30-tól Dánia ellen lép pályára az elődöntőben, utóbbi pedig spanyolként Németországgal találkozik 16.30-tól. Vasárnap pedig jöhet a bronzmérkőzés vagy a döntő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában