Bemutatjuk az Industria Kielcét

2024.08.16. 07:00

A Pick Szeged egyik BL-ellenfele a büntetőpárbajok nagy vesztese

A büntetőpárbajok vesztese. Ha férfi kézilabdáról és a büntetőpárbajok elvesztéséről van szó, akkor rögtön a lengyel sztárcsapat jut mindenki eszébe. A Pick Szeged Bajnokok Ligája-ellenfeleit bemutató sorozatunk záró részében az Industria Kielcét vesszük górcső alá.

Becsei Dávid

Alex Dujshebaev (középen) idén is megküzdhet majd Kalarassal és Mackovsekkel.

Fotó: Karnok Csaba

Ki ne emlékezne a 2016-os Bajnokok Ligája-döntőre férfi kézilabdában. A Veszprém már kilenc góllal vezetett a Kielce ellen, de a lengyelek döntetlenre mentették a rendes játékidőt, majd a hosszabbításban is iksz állt az eredményjelzőn. Jöhettek így a hétméteresek, Julen Aguinagalde sikeres büntetője után pedig a kielcei játékosok emelhették magasba a trófeát. Az elmúlt években ez az egyetlen igazán fontos büntetőpárbaj, amit sikerült megnyernie Talant Dujshebaev együttesének, amely október utolsó előtti napján a Pick Szeged ellenfele lesz a Pick Arénában. 

Andreas Wolff idén biztosan nem játszik a Pick Szeged ellen a BL-ben. Új csapata, a THW Kiel ugyanis az Európa-ligában indulhat.
Andreas Wolff idén biztosan nem játszik a Pick Szeged ellen a BL-ben. Új csapata, a THW Kiel ugyanis az Európa-ligában indulhat.
Fotó: Karnok Csaba

Elbukott döntők

2022-ben a Barcelona, 2023-ban pedig a Magdeburg ellen veszítették el büntetők után a BL-finálét, míg 2024-ben talán még ennél is fájdalmasabban a lengyel kupát és a bajnokságot. A kupában 29–20-ra kaptak ki az Orlen Wisla Plocktól, míg a bajnoki döntőben az egyik fél második győzelméig tartó párharcot 2:0-ra bukták el, mindkétszer büntetőkkel… Ezeknek a döntőknek a hőse plocki oldalról a korábbi szegedi kapus, Mirko Alilovic volt.

Korábbi Pick Szeged-játékost is igazoltak

Komoly veszteségek érték a Kielcét a nyári átigazolások során is. Rekordösszegért távozott Kielbe a világklasszis német kapus, Andreas Wolff, helyére egy tehetséges bosnyák hálóőr, Bekir Cordalija érkezett. Rosta Miklós csapattársa lesz Bukarestben az izlandi irányító, Haukur Thrastarson, valamint a montenegrói jobbátlövő, Branko Vujovics. A Veszprémben is megfordult Pawel Paczkowski visszavonult, míg a francia válogatott beálló, Nicolas Tournat Nantes-ba távozott. Fordított utat jár be a 22 éves Tho Monar, aki éppen Nantes-ból költözik Kielcébe, akárcsak az exszegedi Jorge Maqueda. Kielcei szerződéssel rendelkezik még Máthé Dominik is, de a zuhanyhíradó szerint nem biztos, hogy itt tér vissza, a felépült januári súlyos térdsérüléséből. Korábban a francia Montpellier-vel hozták hírbe, miután az elmúlt két idényt a Paris Saint-Germainben töltötte.

Rövid időn belül kétszer találkoznak

A hetedik fordulóban, október 30-án Szegeden, a nyolcadik körben november 21-én pedig Lengyelországban találkozik egymással az OTP Bank-Pick Szeged és az Industria Kielce.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában