Tenisz

2024.08.15. 16:14

Bíró Melinda újabb tornasikert aratott, ezúttal Ausztriában nyert párosban

Ez a hét már az edzésről szól. Az elmúlt hétvégén viszont első kiemeltként Ausztriában nyert tornát párosban a szegedi Gellért TI tehetsége, Bíró Melinda a román Alesia Breaz oldalán.

Becsei Dávid

Alesia Breaz (balról) és Bíró Melinda az osztrák torna megnyeréséért járó serlegekkel.

Forrás: a Gellért TI Facebook-oldala

Az ITF J100-as ausztriai teniszversenyen Bíró Melinda első kiemeltként vett részt, míg társa, Alesia Breazt negyedikként rangsorolták, párosukat pedig elsőként.

Bíró Melinda Ausztria után Szerbiába utazik két rangos versenyre.
Bíró Melinda Ausztria után Szerbiába utazik két rangos versenyre.
Fotó: Gémes Sándor

– Alesiát ismertem már korábbról, egyéniben többször játszottunk egymás ellen, de párosban is láttam már játszani. Úgy gondoltuk, megpróbáljuk együtt. Ez nagyon jó döntés volt, kiválóan működtünk együtt, jól megértettük egymást, megvolt köztünk az összhang – jegyezte meg a Délmagyarország érdeklődésére Bíró Melinda.

Négy mérkőzést játszottak párosban. Papíron a legerősebb ellenfél, egy cseh testvérpár az elődöntőben várt rájuk. Ezt mégis viszonylag simán nyerték meg. A finálé viszont sokkal húzósabb volt Melinda értékelése szerint, főleg a második szett, de végül sikerült megnyerniük a tornát.

Bíró Melinda nem tudta, hogy visszalépett az ellenfele

– Örülök a párosban aratott sikerünknek, egyéniben viszont nem életem versenyét játszottam. Az első körben egy kvalifikációból érkező osztrák lánnyal játszottam volna, de visszalépett, amiről viszont engem nem tájékoztattak. Már labdáért mentem, amikor tájékoztattak. Hiányzott ez a meccs, mint egy falat kenyér, a második körben a cseh testvérpár fiatalabbik tagja ellen kiestem. Nekem az volt az első mérkőzésem, neki viszont már a második – emlékezett vissza.

Szerbiában folytatja

Ami pedig a folytatást illeti, Melinda ezen a héten kizárólag tréningezik. A következő héten viszont már a szerbiai Pancsevóra utazik, ahol egy J300-as versenyen vesz részt. Ezen a főtáblán érdekelt, ahol legalább egy kört szeretne menni, mert rengeteg pontot szerezhetne ezzel. Az osztrák tornához hasonlítva olyan erős, mintha ott a döntőig menetelne. Augusztus utolsó napjaiban pedig Újvidéken egy J100-as versenyen vesz részt, amelyen a legjobb nyolcba kell jutnia ahhoz, hogy megvédje tavalyi pontjait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában