A Martfű ellen játszotta le az első felkészülési mérkőzését a Szeged-Csanád GA

2024.06.27. 19:51

Kétszer négy gól született

Lejátszotta az első felkészülési mérkőzését a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata, amely az NB III.-as Martfű ellen mindkét félidőben négy gólt szerzett.

Mádi József

Négyen a képen: a bíró asszisztense, Bekim Kapics, Michael Boris vezetőedző és Simon Ádám.

Fotó: Karnok Csaba

A futballszezonok közti szünet után mindig izgalmas az első felkészülési mérkőzés. Jönnek a kérdések: vajon miként változott a keret, hogyan meccsel az új vezetőedző, kik a próbajátékosok, ha vannak egyáltalán, ki marad vagy megy, stb?

Így voltunk ezzel a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatánál, és a nyári felkészülés második hetében el is érkezett a bemutatkozás ideje.

A frissen kinevezett szakember, a német UEFA pro licences vezetőedző, Michael Boris mozgalmas napokat tudhat maga mögött, hiszen szerda kora este még a román–szlovák EB-csoportmeccs szakkommentátora volt, csütörtökön pedig már a szegedi klub vezetőedzőjeként irányította vegyesen magyarul (például Fuss! Most!), angolul és németül a Tisza-parti alakulatot az NB III.-as Martfű ellen. A vendégek a szentesi Koncz Zsolt irányításával érkeztek a Szent Gellért Fórumba, és bizony elég elfogódott csapat benyomását keltették a mérkőzés elején. A Szeged ugyanis negyedóra alatt három gólt szerzett, sorrendben az Újpestről igazolt Varga György Balázs, Borvető Áron és Tóth Bence volt ezen időszakban eredményes. 

A Martfű – amely az előző harmadosztályú idényt a Dél-keleti csoportban a 10. helyen zárta – június 17-én kezdte a felkészülést, azaz lassan már két heti munka volt a lábakban, míg a szegediekében nagyjából ugyanennyi.

Az első félidőben már csak egy hazai találat született, azt a duplázó Varga Gy. B. szerezte, így érkeztünk el a szünetig, amikor a Szeged nyolc játékost cserélt. A keretben nem kapott helyet a csapattól külön munkát végző Szilágyi Zoltán, Palincsár Martin és Takács János, Beronja Zoran visszatért a kölcsönből Szombathelyről, míg próbajátékon szerepel az Illés Akadémiáról a 2006-os Takács-Földes Olivér és a 2005-ös Pruska Dániel.

Utóbbi jól zárta a mérkőzést, hiszen Könczey Márk két remek passzából – a jobb oldali védő egyszer az ötös vonalában passzolt keresztbe a kapu előtt, majd Modric-féle jobb külsővel varázsolta a támadó fejére a labdát – két gólt is szerzett.  Könczey egyébként minden második félidei gólban benne volt, a három assziszt mellett gólt is szerzett.

A Szeged-Csanád GA szombat 10 órától a szintén NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC folytatja a felkészülési mérkőzések sorozatát.

Michael Boris: – A tervünknek megfelelően a mezőnyjátékosok közül mindenki játszott legalább egy félidőt. Igyekeztünk előrefelé védekezni, úgy érzem, a játékosok megértették, hogy mit szeretnénk. Mindenki jól dolgozott, odatették magukat a srácok. A futások mennyiségével és minőségével is elégedett lehetek. Az eredmény most másodlagos, sokkal fontosabb a játékstílus, valamint az, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a védekezés és a támadás között.

Szeged-Csanád GA–Martfű 8–0 (4–0)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Gera N., Lestyán, Horváth M., Tóth B. – Márkvárt, Gajdos – Óvári, Varga Gy. B., Takács-Földes – Borvető. Csere: Onódy (kapus), Magyar Zs., Haris, Nagy D., Beronja, Pataki Z., Könczey, Pruska, Papp Á. Vezetőedző: Michael Boris.
Martfű: Sándor B. – Laczkó M., Ladányi, Mészáros Gy., Telinger – Asztalos, Kinyig – Kanálos, Zsíros, Horváth K. – Lukács R. Csere: Draskóczi, Vincze, Polonszki, Kasik Á., Budai, Balla, Ménesi, Márk, Polónyi, Kriska, Pintér, Prozlik, Boros, Falusi. Vezetőedző: Koncz Zsolt.
Gólszerzők: Varga Gy. B. (2), Borvető, Tóth B., Könczey, Haris, Pruska (2). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában