Ellenfelet kap az OTP Bank-Pick Szeged

2024.06.25. 18:18

Ez alapján sorsolnak csütörtökön a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában

Máris fokozódnak az izgalmak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája következő idényét illetően, hiszen az európai szövetség (EHF) csütörtökön 17.30-tól tartja a csoportkör sorsolását Bécsben. Ennek előfutáraként kedden délután nyilvánosságra hozták a kalapkiosztást. A Veszprém az első, az OTP Bank-Pick Szeged a második kalapból várhatja az eseményt.

Becsei Dávid

Csütörtökön 17.30-kor kezdődik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása Bécsben.

Fotó: Koncz György/MW

Kiadta az Európai Kézilabda-szövetség a következő szezon férfi Bajnokok Ligája csoportkörére vonatkozó sorsolásának eljárásrendjét. Nincs változás, továbbra is tizenhat csapat kezdheti meg a versenyfutást a trófeáért két nyolc fős csoportban. Ezeket három kalapból töltik fel. Az első kalapba került a címvédő Barca, a legutóbbi döntős Aalborg, valamint a szintén négyes döntős Magdeburg. Rajta kívül itt lesz még a lengyel, a francia és a magyar bajnok.

A fennmaradó tíz csapatot további két kalapba sorolta az EHF. Az OTP Bank-Pick Szeged a másodikba került a 2016-os győztes Kielcével, a korábbi döntős Nantes-tal, vagy éppen az elmúlt évek egyik legjobb német csapatának számító Füchse Berlinnel, valamint az újonc dán Fredericával.

Az EHF eljárásrendje alapján az első és a harmadik kalap csapatait szabadon sorsolják majd, a tizenegy csapat bármelyike bekerülhet az A vagy B csoportba. A második kalapban szereplő csapatok – köztük a Pick Szeged is – országvédelemben részesülnek, vagyis nem kerülhetnek abba a nyolcasba, amelyikbe már kisorsolták hazai riválisukat.

Elsőként az első kalap csapatait húzzák ki hat pozícióba, majd második lépésként a második kalapból sorsolnak ki öt klubot, egy hely pedig üresen marad a közlemény leírása alapján. Végezetül pedig kihúzzák a harmadik kalap csapatait, valamint a második lépésből kimaradt csapatot.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, 2024–2025-ös szezon, kalapkiosztás, 1. kalap: Barca, SC Magdeburg, Orlen Wisla Plock, Aalborg Handbold, Veszprém HC, Paris Saint-Germain. 2. kalap: Füchse Berlin, Industria Kielce, Frederica Handbold, OTP Bank-Pick Szeged, HBC nantes. 3. kalap: Dinamo Bucuresti, RK Zagreb, Sporting, Kolstad, Eurofarm Peliszter.

A 2024–2025-ös idény első fordulóját szeptember 11-12-én rendezik, míg az utolsót 2025. március 5-6-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában