Komoly büntetést kaptak

2024.06.29. 10:30

Ennek a csapatnak a drukkerei okozták eddig a legtöbb botrányt az Eb-n

A Horvát Labdarúgó Szövetség 220 ezer eurós büntetést kapott különböző szurkolói botrányok miatt az UEFA-tól.

MW

Horvát szurkoló pirotechnikai eszközzel

Forrás: AFP

Fotó: Jan Woitas

A horvát válogatott egészen az utolsó pillanatig továbbjutásra állt az Eb-n, ám a harmadik csoportmeccsükön az olaszok a 98. percben egyenlítettek, így Zlatko Dalic együttese számára véget ért a kontinenstorna. A horvát szurkolók nehezen emésztették meg a kiesést, tárgyakat dobáltak be a pályára, görögtüzeket gyújtottak és botrányosan viselkedtek, amiért a szövetség meglehetősen komoly büntetést, 105 ezer eurós bírságot kapott az UEFA-tól – adta hírül az Origo.

Euro 2024: Croatia - Italy
A horvát drukkerek nehezen emésztették meg a kiesést
Fotó: Jan Woitas / Forrás: AFP

A horvátok az első meccs után 88 ezer, a második talákozót követően 27 ezer eurós bírságot kaptak, így a büntetések összege elérte a 220 ezer eurót az Eb csoportköre után.

A második legbalhésabb szurkolótábor az albánoké volt, akik szintén három bírságot kaptak, ezek összege 171 ezer euróra rúgott. Az albán szurkolók hasonló botrányokat okoztak, mint a horvátok, sőt mindhárom meccsüket meg kellett szakítani egy pillanatra, mert néhány elszabadult drukkerük befutott a pályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában