Ismét az egyik volt edzője, ezúttal Supka Attila csapata ellen játszik a Tisza-parti alakulat

2023.04.08. 11:00

Szeged-Csanád GA: óvatosan kell játszani

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában a Szeged-Csanád GA messzi útra készül: vasárnap 16 órától a Mosonmagyaróvár otthonában szerepel a Tiszaparti alakulat.

Mádi József

A szegedi Tóth Bence (jobbról) gólpasszt adott csapata egyenlítése előtt.

Fotó: Gémes Sándor

A Tiszakécske után ismét egy olyan csapat ellen lép pályára a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II.-es labdarúgócsapata, amelynek szakmai munkáját egykori edzője irányítja. A Bács-Kiskun vármegyei alakulat után az a Mosonmagyaróvár következik vasárnap 16 órától idegenben, amely kispadján Supka Attila a vezetőedző. Supka 2017 nyarán vette át a szegediek irányítását, majd az első fél szezon végén távozott. A magyar bajnok szakember 22 meccsen irányított az akkor még Gyulán székelő együttest, ezalatt 4-szer nyert, és 8 döntetlen mellett 10-szer kikapott.

A Szeged -Csanád GA hármas győzelmi sorozatot tudhat maga mögött, és ugyan a kisalföldiek a kiesésért küzdenek, nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy a vendégek lesznek a találkozó esélyesei. 

– Sajnos rossz emlékünk van a Mosonmagyaróvárról, de az őszi mérkőzés már a múlté, hiszünk benne, hogy nem ismétlődik meg. Óvatosan kell játszanunk, csak akkor lehetünk sikeresek, ha maximális koncentrációval futballozunk a 90 perc során. Hiszek a játékosaim képességeiben, megvan bennünk a kellő kvalitás ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez a találkozó nagyon fontos számunkra: be kell bizonyítanunk magunknak, hogy joggal vagyunk a bajnokság élmezőnyében. Vasárnap csak a győzelemmel lehetünk elégedettek – mondta a Szeged-Csanád GA vezetőedzője, Alekszandar Sztevanovics.

A Tiszakécsek ellen a szegediek csereként beállt támadója, Rácz Balázs fontos egyenlítő gólt szerzett alig tíz perccel a pályára lépése után. A klub honlapjának így nyilatkozott erről és az előttük álló mérkőzésről.

– A balhátvédünk, Tóth Bence visszahúzta a labdát a jobb lábára és beadta középre. Hárman is érkeztünk a tizenhatoson belül, szerencsém volt, mert engem talált meg. Egy lépést hátra kellett tennem, de úgy voltam vele, hogyha elég erősen megfejelem a labdát, akkor befér a hosszúba. Szerencsére ez így is történt. Nagy kő esett le a szívemről. Boldog vagyok, amiért betaláltam, de még sokat kell fejlődnöm ahhoz, hogy ezeken a meccseken még többet tudjak hozzátenni a csapat játékához. A csapat erejét bizonyítja, hogy sikerült fordítanunk és itthon tartanunk a három pontot. Mosonmagyaróváron erős ellenfélre számítok. Nehéz dolgunk lesz, de ha minél hamarabb meg tudjuk szerezni a vezetést, akkor sikeresek lehetünk – nyilatkozta a 19 éves szegedi támadó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában