Látogatás

3 órája

Újságírás testközelből: iskolások a Délmagyarországnál

Fiatalok a Délmagyar szerkesztőségében. A látogatás során megismerkedtek az újságírás kulisszatitkaival és a nyomda működésével.

Delmagyar.hu

A Délmagyarország szerkesztőségében izgalmas látogatásra került sor csütörtökön délelőtt, amikor általános iskolás diákok nyertek betekintést az újságírás világába. A gyerekek kíváncsian fedezték fel a szerkesztőségi munkát, megismerkedtek az újságírók mindennapi tevékenységeivel, és megtudták, hogyan születnek a hírek és cikkek. A látogatás során a fiatalok kérdésekkel bombázták a szerkesztőség munkatársait, így egy átfogó képet kaptak arról, mi történik a hírek elkészítése és megjelenése mögött.

látogatás, Délmagyar, újságírás, nyomda, Szeged
Látogatás a Délmagyarországnál. (Fotó: DM)

A látogatás részeként a nyomdába is ellátogattak, ahol testközelből láthatták a modern nyomdai technológiát. A nyomda működését bemutatva a szakemberek elmagyarázták, hogyan kerülnek a cikkek papírra, és mi szükséges ahhoz, hogy minden reggel friss lapok kerüljenek az olvasók kezébe. A gyerekek élénk érdeklődést mutattak a technikai részletek iránt, és lenyűgözte őket, hogyan válik egy digitális anyag kézzel fogható újsággá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában