Osztrák balszélső érkezik

2021.01.08. 14:31

A 25 éves Sebastian Frimmel Schaffhausenből igazol a MOL-PICK Szegedbe

Történelme során először igazol osztrák játékost a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely 2021 nyarától kétéves szerződést kötött a 25 éves balszélsővel, Sebastian Frimmellel, aki a svájci Kadetten Schaffhausentől érkezik majd Szegedre.

Becsei Dávid

Kedden vált hivatalossá, hogy 2023. június 30-ig hosszabbított a klubbal Nik Henigman, míg azonnali hatállyal és közös megegyezéssel elköszönt a vezetőség az izlandi balszélsőtől, Stefán Sigurmannssontól. Szerdán a fiatal tehetség, a juniorválogatott Bajus Brunó hosszabbítása következett 2023-ig, majd tegnap délután fény derült a Tisza-partiak első nyári igazolására.

Történelmi igazolás

Eddig 17 országból szerepelt játékos a Mol-Pick Szeged keretében, Frimmel leigazolásával Ausztria a 18., vagyis első meccse után a szegedi csapatban az összes szomszédos ország játékosa szerepelt már.A 25 esztendős Sebastian Frimmel a svájci Kadetten Schaffhausentől érkezik a nyáron Szegedre, amelyet 2018 óta erősít. Korábban nevelőegyesületében, az SG West Wienben kézilabdázott.

Rögtön aláírt

– Nagyon örültem, amikor megkeresett a Mol-Pick Szeged, és már alig várom, hogy a kék mezt magamra ölthessem. Egy kiváló csapathoz igazolok, klasszis edzőkkel dolgozhatok együtt, klasszis játékosokkal szerepelhetek egy csapatban. Mindig is arról álmodtam, hogy egy ekkora és patinás klub játékosa lehessek. Egy pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy aláírjam a szerződésem, hiszen a csapatnak szenzációsak a szurkolói, és a csarnok atmoszférája is csodálatos. Az első pillanattól azt éreztem, hogy mindenki, aki a szegedi együttes körül dolgozik, imádja ezt a sportot. Ahogyan a klub kezelte a tárgyalásokat, végig egyértelművé tette: nagyon profi minden. Boldog és elégedett vagyok, hogy új csapatban folytathatom a pályafutásomat, ami komoly kihívás lesz, de ezzel élni szeretnék! – idézte a klubhonlap Sebastian Frimmelt.

Schaffhausenben csapattársa az egykori magyar válogatott irányítónak, Császár Gábornak. Frimmel a nemzetközi porondon az EHF-kupában mutatkozott be, majd a Bajnokok Ligájában eddig az alsó ágon mérettette meg magát, tavaly 44 gólt szerzett. Idén az Európa-ligában érdekelt, 12 gólnál jár két meccsen.

Rutinos a válogatottban

Fiatal kora ellenére már 81-szer magára húzhatta az osztrák címeres mezt, ezeken 123 gólt szerzett. A 2020-as Európa-bajnokságon hét mérkőzésen 21 gólt szerzett 290 pályán töltött perc alatt. A jövő csütörtökön kezdődő egyiptomi világbajnokságon is ott lesz, a csoportkörben Ausztria ellenfele Franciaország, Norvégia és az újonc Egyesült Államok lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában