Új online interjúkötet a Szegedi Egyetemi Színpad történetéről: Szabálytalan és kíméletlen

Szabálytalan és kíméletlen címmel jelent meg online kötet a Szegedi Egyetemi Színpadról. A kiadványban Jászay Tamás által a társulat egykori tagjaival készített mélyinterjúk olvashatók, a függelékben pedig egyedülálló színház- és kortörténeti dokumentumként elérhetővé vált Szőnyi György Endre korábban kiadatlan filmnovellája is.

Delmagyar.hu

Egyedülálló online interjúkötet jelent meg Szabálytalan és kíméletlen címmel, amely a Szegedi Egyetemi Színpad fél évszázados múltját dolgozza fel. A kötetben Jászay Tamás mélyinterjúit olvashatjuk, amelyek során a társulat egykori tagjai osztják meg élményeiket és emlékeiket. A kötet különlegessége, hogy a függelékben egy színház- és kortörténeti ritkaság is elérhető: Szőnyi György Endre korábban kiadatlan filmnovellája, amely a Szegedi Egyetemi Színpad történetét és Paál István munkásságát mutatja be.

interjúkötet, Szegedi Egyetemi Színpad, Szeged
 

A kiadvány megjelenése nemcsak a színház kedvelői, hanem a történelem és a kultúra iránt érdeklődők számára is értékes forrást jelent. Az interjúkban olyan neves egykori Színpad-tagok, mint Dózsa Erzsébet és Vági László, idézik fel a társulathoz kerülésük történetét, valamint Paál István rendezővel és legendás előadásaikkal kapcsolatos tapasztalataikat. A kötetben Nánay István, a Szegedi Egyetemi Színpad történetéről korábban megjelent monográfia szerzője, saját szubjektív benyomásaival is hozzájárul az emlékezéshez.

A kötet online formában ingyenesen elérhető, így széles közönség számára teszi lehetővé a visszatekintést a szegedi egyetemi színjátszás egyik legfontosabb korszakára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában