Informatikai Szakmai Nappal segítették a fiatalokat (Videó, Galéria)

Az informatika jelenéről és jövőjéről szerezhettek információkat hallgatók és diákok az Agórában kedden. Az SZTE Informatikai Intézet hetedik alkalommal rendezte meg az Informatikai Szakmai Napot.

Koós Kata

Az informatikus hallgatókat és a pályára készülő középiskolás fiatalokat igyekezett segíteni szakmai jövőjük tervezésében a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete a 7. Informatikai Szakmai Nap megrendezésével, amelynek a Szent-Györgyi Albert Agóra adott otthont kedden.  

Informatikai Szakmai Nap,  informatikus, előadás
Egyetemi hallgatók és középiskolás diákok is szép számmal látogattak el az Informatikai Szakmai Napra. Fotó: Karnok Csaba 

A legfőbb cél, hogy a hallgatóinkat motiváljuk arra, hogy egyre jobbak legyenek, fejlődjenek a szakmájukban. Azt tapasztaljuk sajnos, hogy a cégeknél most a juniorok alkalmazása csökkent, inkább szenior fejlesztőket vesznek fel. Már nem hiányzik negyvenezer informatikus a piacról. Éppen ezért nekünk olyan szakembereket kell kibocsátanunk, akik megállják a helyüket a cégeknél, akik minél több piacképes tudással rendelkezzenek

 – mondta el lapunknak Nagy Antal, az SZTE Informatikai Intézet intézetvezető-helyettese. Ennek jegyében szakmai előadásokat kínáltak a fiataloknak, amelyek során a CAS Software Kft. és a Morgan Stanley vállalatok képviselői avatták be a hallgatókat például abba, hogy jelenleg mivel érdemes foglalkozni, milyen irányba érdemes szakosodni, milyen informatikai szakmai tapasztalatok szükségesek a sikeres elhelyezkedéshez. Délután pedig kerekasztal-beszélgetést hallgathattak meg az informatikai startupok témájában. 

Az előtérben hét nagy informatikai vállalat települt ki saját standdal, hogy tájékoztassák a fiatalokat az elhelyezkedési lehetőségekről és elvárásokról. A kamarateremben pedig egy kis lazításra is lehetőséget biztosítottak a szervezők. Versenyautó, repülő- és VR-szemüveges hullámvasút szimulátorokat is kipróbálhattak a fiatalok.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában