Jövőfesztivál

2 órája

Százhúsz programmal várja a közönséget a Brain Bar

A tizedik alkalommal megrendezett Brain Bar programjában showműsorszerű színpadi beszélgetések, mítoszromboló előadások, a Z generáció jövőjéről szóló fontos viták és élő podcastfelvételek ugyanúgy helyet kapnak, mint a szabadtéri séták a legnagyobb hazai és nemzetközi előadókkal, vagy épp a reggeli jóga.

MW

A Brain Bar diákok és pedagógusok számára regisztráció után ingyenesen látogatható

Forrás: Facebook / Brain Bar

Fotó: Liszkay Lilla

Százhúsz programmal, közte színpadi beszélgetésekkel, előadásokkal és vitákkal várja a közönséget a 10. Brain Bar jövőfesztivál csütörtökön és pénteken a Magyar Zene Házában, Budapesten.

Kathryn Paige Harden, a Texasi Egyetem Fejlődési Viselkedésgenetika Laboratóriumának vezetője, a The Genetic Lottery című könyv szerzője előadásában az öröklés és neveltetés kérdését járja körbe.

Az önrendelkezéshez való jogról Philip Nitschke, a világ első legális eutanáziainjekcióját beadó ausztrál orvos, Köves Slomó rabbi, Sándor Judit CEU-n tanító bioetikus és Frivaldszky János jogfilozófus osztják meg nézeteiket egy vita keretében - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

A kannabiszfogyasztásról és annak legalizálásáról Pogány Induló rapper és Haller József neurológus-kriminálpszichológus beszélget, Trunk Tomi, a Sneakerness fesztivál szervezője Dergez Péter pécsi cipész ellen áll ki vitára.

Susan Greenfield bárónő, a brit Lordok Házának tagja, az Oxfordi Egyetem agykutatója azt segít megérteni, hogy mi történik az agyunkban az ébredésünk pillanatától az esti álmainkig.

Lars Chittka, a Queen Mary Egyetem etológusa a méhek intelligenciáját mutatja be, míg Ceglédi Zoltán moderálásával tartalomgyártók osztják meg gondolataikat arról, jövőképet jelenthet-e az influenszerség a fiataloknak.

Böröcz László I. kerületi, Őrsi Gergely II. kerületi, Soproni Tamás VI. kerületi és Kovács Gergely XII. kerületi polgármesterek azt vitatják meg, hogyan maradhat élhető a főváros az egyre sűrűsödő hőhullámok, aszályok és villámárvizek árnyékában.

Böszörményi-Nagy Gergely Csányi Vilmos etológust, Mérő László matematikus-pszichológust, Domokos Gábor feltalálót és Gelencsér András légkémikust arról kérdezi, hogy hisznek-e még a jövőben?

A tizedik alkalommal megrendezett Brain Bar 120 programjában showműsorszerű színpadi beszélgetések, mítoszromboló előadások, a Z generáció jövőjéről szóló fontos viták és élő podcastfelvételek ugyanúgy helyet kapnak, mint a szabadtéri séták a legnagyobb hazai és nemzetközi előadókkal, vagy épp a reggeli jóga.

A beszélgetésekben szó lesz még az ADHD legyőzéséről, az iskolai mobiltelefonhasználatról, testpozitivitásról és soványságkultuszról.

Európa legnagyobb jövőfesztiváljának teljes programja elérhető a rendezvény honlapján. A Brain Bar diákok és pedagógusok számára regisztráció után ingyenesen látogatható, de bérletek és napijegyek is elérhetők a szervezők hivatalos oldalán. A legfrissebb információk a Brain Bar Facebook-eseményénél találhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!