Megszüntethetik a lerakót

3 órája

Rendeltetésszerű használatot kér a polgármester

Ha továbbra is áldatlan állapotokat tapasztalnak, megszüntetik az iskola melletti szelektív hulladékgyűjtő szigetet Zsombón.

Arany T. János

Az iskola melletti szelektív hulladékgyűjtő sziget rendeltetésszerű használatát kéri Gyuris Zsolt polgármester a zsombóiaktól. Mint írta a falu újságjában, ez egy plusz szolgáltatás a zsombói magánszemélyek – semmiképp sem cégek – számára, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot (üveg, műanyag, fém, papír) kulturáltan elhelyezhessék, amelyet a szolgáltató rendszeresen elszállít és ártalmatlanít. Sajnos rendszeresen tapasztalják, hogy nem megfelelően használják a hulladékgyűjtő szigetet, oda nem illő hulladékot halmoznak fel. Ezzel nemcsak elcsúfítják a közintézmény melletti közterületet, az ott élők lakókörnyezetét, hanem fertőzésveszélyt, rágcsálók elszaporodását okozhatják.

Gyuris Zsolt, hulladék, szelektív Zsombó
Fotó: Archív fotó: Török János

A polgármester kiemelte, amennyiben továbbra a nem megfelelő állapotot tapasztalják, az önkormányzat kényszerhelyzetbe kerül, és megszüntetik a hulladékgyűjtő szigetet. A zsombói polgármesteri hivatal abban az esetben tud az illegális hulladék elhelyezője ellen intézkedni, ha az esetről tudomást szerez, méghozzá bizonyítékokkal alátámasztva. Az nem életszerű és nem is finanszírozható, hogy napi 24 órában őriztessék a hulladékgyűjtő szigetet. Mindenkit arra kért az önkormányzat nevében Gyuris Zsolt polgármester, hogy ügyeljenek környezetünkre nemcsak a saját házunk előtt, hanem közterületeken is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában