Versenyben az Orwell 1984

2 órája

A Szegedi Nemzeti Színház produkciójára is lehet szavazni

A Szegedi Nemzeti Színház Orwell 1984 előadása is versenyben van az eSzínház közönségszavazásán, amely vasárnap délután zárul.

Koós Kata

Szeptember 29-én éjfélig még megtekinthető az eSzínház oldalon az Orwell 1984 című előadás. A Horgas Ádám által rendezett, közönségsiker produkció bemutatóját 2020 októberében tartották a Szegedi Nemzeti Színházban. A disztopikus világban vergődő szerelmeseket, Winston Smith-t és Juliát Rétfalvi Tamás és Ágoston Katalin alakította az előadásban, a vesztükre törő O'Briant pedig Alföldi Róbert.  

Szegedi Nemzeti Színház, Orwell 1984, Alföldi Róbert
George Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását. Archív fotó: Frank Yvette

A grandiózus, összművészeti produkciót a 4. eSzínház Fesztivál Közönségdíjának versenyprogramjába is beválogatták 13 másik színházi produkcióval együtt. A közönségdíj nyertesére a nézők szavazhatnak, de szakmai zsűri is értékeli az előadásokat, amelynek tagjai Sodró Eliza színművész, Török Tamara dramaturg, Puskás Tamás igazgató-rendező, Závada Péter költő-drámaíró és Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. A közönségdíj mellett a zsűri értékelése alapján kiosztják a a legjobb digitális adaptáció, női és férfi főszereplő, valamint a legjobb látványtervezés díját is. A díjazottak pénzjutalomban részesülnek. 

Kizárólag olyan néző szavazhat, aki legalább belenézett az adott előadásba. A közönségszavazás szeptember 29-én 17 órakor zárul.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában