Interjú Szatmári Kristóffal

2 órája

"Ezzel a Szentessel idén igenis számolni kell a bajnokságban"

Komoly győzelmek után zárt csoportja élén a Kurca-parti férfi vízilabdacsapat a BENU Magyar Kupa selejtezőjében. Szatmári Kristóffal, a Metalcom Szentes csapatkapitányával előjelekről, a jó szereplés titkáról, tapasztalatokról és fiatal szentesi játékosokról beszélgettünk.

Becsei Dávid

Szatmári Kristóf bizakodó a Metalcom Szentes idényét illetően.

Fotó: Vidovics Ferenc

– Parádés hétvégét produkált a Metalcom Szentes. A BENU Magyar Kupa selejtezőcsoportjában a Szolnokot, az UVSE-t és az OSC-t is legyőzte. Mennyire volt benne ez a remek szereplés előzetesen a levegőben?

Metalcom Szentes, BENU Magyar Kupa, Kis Gábor
Szatmári Kristóf, a Metalcom Szentes csapatkapitánya is dicsérte a hétvégi teljesítményüket.
Fotó: Vidovics Ferenc

– Mi magunk is meglepődtünk a hétvégi eredményeinken. A Szolnok és az OSC két komoly játékerőt képviselő csapat, de elég komoly felkészülésen vagyunk túl. Rengeteg fizikális és taktikai edzésünk volt, jól összerakta a csapatot a vezetőedzőnk, Kis Gábor. A nyitányon szerettünk volna egy jó meccset játszani a Szolnokkal, az UVSE-ről pedig azt gondoltuk, őket muszáj legyőzni, az OSC ellen pedig meglátjuk, mit hoz a jövő és az addigi eredmények. Szenzációs, amit összeraktunk, mindenkinek nagy élmény volt ez a kupahétvége, pláne hazai közönség előtt.

– Bármelyik mérkőzést ki lehet emelni a három közül?

– Nem könnyű feladat, de a Szolnok ellen parádésan kezdtünk. Akkor nagyon azt éreztem, hogy egyben vagyunk. Elképesztően vártuk azt a meccset, egyfajta elhalasztott rangadó volt ez számunkra, mert két hete nem kétkapuztunk. Az egri felkészülési torna során pedig elmaradt velük a találkozónk. Volt bennünk bizonyítási vágy az edzőnk és magunk felé is, kiéhezettek voltunk már egy tétmeccsre.

– Mi volt ennek a hétvégi szereplésnek a titka, hogy ennyire jól sikerült?

– A taktikai fegyelem mindenképpen kiemelendő. Amit megbeszéltünk, azt mindenki próbálta a legjobban betartani, nem volt széthúzás, egyénieskedés, abszolút csapatként funkcionáltunk. Koncentráltan vízilabdáztunk, miközben higgadtak maradtunk a kiélezett szituációkban még akkor is, ha olykor rossz döntést hoztunk.

Jó csapat lesz a Metalcom Szentes

– Mi volt a három mérkőzés leghasznosabb tapasztalata?

– Talán az, hogy tényleg bárkivel képesek vagyunk felvenni a kesztyűt. Megmutattuk, hogy ezzel a Szentessel idén igenis számolni kell. Nem fogunk mindenkit megverni, de jó csapat leszünk. Az lehet az erősségünk, hogy fegyelmezettek leszünk és mindent kiadunk magunkból.

– Amit még jó volt látni ezen a meccseken, hogy az utánpótlásból többen is szerepet kaptak, Papp Pongrác, Makán Róbert vagy éppen a kapus Pászti Benedek.

– Így van, örülök, hogy az előző szezonhoz képest előrébb léptek a fiataljaink. Jól tudja ezt kezelni Kis Gábor, sokat foglalkozik velük is egyénileg. Folyamatosan hangsúlyozza nekik, higgyék el, nem a létszám emelése miatt vannak a keretben, hanem azért, mert megdolgoztak érte. Amikor bent vannak védekezésben, törekedjenek arra, hogy ne hibázzanak, ha pedig támadásban üresen maradnak, kérjék el a labdát és bátran vállalják el a lövést.

– Mire lehet képes idén a Metalcom Szentes a bajnokságban?

– Az az igazság, hogy ennyire még nem gondolkodtunk előre, és nem is fogunk. Meccsről meccsre építjük magunkat. Ez a Magyar Kupa-hétvége sorozatterhelés volt, ebből túl sok mindent nem lehet tanulni az erőviszonyokat illetően. Mi például pénteken parádésan játszottunk a Szolnok ellen, az UVSE ellen viszont már kevésbé, bár nyertünk. Az biztos, hogy nem félünk senkit, mindenki ellen bátra odatesszük majd magunkat.

Szatmári Kristóf góljai

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában