A Szegedi Nemzeti Színház színésze örömapa lett (Videó)

Olaszországi kisvárosban ment férjhez vasárnap Szegezdi Róbert színművész lánya, Fanni, aki férjével a milánói kastély parkjában, a szerelmesek padjánál ismerkedett meg. A Szegedi Nemzeti Színház művésze lapunknak elmondta, milyen érzésekkel utazott Calabriába a nagy napra.

Koós Kata

A hétvégén összekötötte életét a Szegedi Nemzeti Színház közkedvelt színművésze, Szegezdi Róbert lánya, Fanni olasz vőlegényével Calabriában. A színész lapunknak elmondta, hogy lánya tíz éve él Milánóban, modellként dolgozik. Nyolc évvel ezelőtt egy buli után kért tőle randevút a milánói kastély parkjában a szerelmesek padjánál Danilo Talarico, aki testvére nemzetközi cégénél dolgozik, mellette agráregyetemre jár. 

Szegedi Nemzeti Színház, Szegezdi Róbert, örömapa
Fanni és Danilo nyolc év szerelem után kötötte össze életét. Fotó: Arturo De Rose

Kavarogtak az érzelmek az esküvő előtt az örömapában

A boldog és büszke örömapa néhány nappal a nagy nap előtt már megérkezett az esküvő helyszínére, a calabriai kisvárosba, Pianopoliba.  

Olyan ajándék ez a calabriai kiruccanás, amivel nem minden nap számol az ember. Pláne örömapaként. Fél éve készültünk az eseményre nem kevés szerveznivalóval. A bennem zajló lelki folyamatok néha orvosért kiáltottak. Tér-idő összeomlás. A millió emlékfoszlány most már csak fel-felötlik bennem és megmosolyogtat: »Még csak most született. Hisztis, mert kamasz, tombolnak a hormonok. Akkor hova tovább? Közgazdaságtudományi vagy divattervezői?« Az ehhez hasonló gyermekkori pillanatok már a múltban, a felmerülő újabb kérdések pedig már nem ránk, szülők, nagyszülők válaszára-megoldására várnak. Persze, sok mindenben dehogynem

 – árulta el lapunknak Szegezdi Róbert az esküvő előtt, hogy milyen érzések kavarogtak lelkében.

Majd úgy fogalmazott, hogy köszönhetően Fanni kötelességtudó, céltudatos, de alázatos jellemének, soha nem volt nagyobb félnivalója, bármerre is járt a világban. Amióta pedig egy párt alkotnak Daniloval, szinte teljes a nyugalma a jövőjüket illetően. 

– A távolság, ahogy eddig, a továbbiakban sem jelenthet problémát, a sok éves tapasztalat mondatja velem. Néha sűrűbben látjuk egymást, mintha itthon élne. A Szegezdi és Talarico név egy kis családban összeforrt. Boldog vagyok örömükben – mondta a színművész, aki tavaly a Szegedi Nemzeti Színházban többek között a Kakukkfészek Randle P. McMurphy-jeként, a nyáron pedig a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Cseh Tamás est házigazdájaként varázsolta el zajos sikert aratva a színházbarátokat.  

Üzentek Szegedről a táncművészek 

A Szegedi Kortárs Balett társulatát több olasz nemzetiségű táncművész is erősíti, akik kisvideóban kívántak sok boldogságot Szegedről az ifjú párnak. 

– Egy kávézóban ültünk a balettos kollégákkal. Francesco Totaro nagyon meglepődött és örült, amikor meghallotta, hogy hová és miért utazunk, ugyanis ő is cataniai. Az én kérésemre készült a meglepi üdvözlet, ami csodás gesztus volt – mondta el Szegezdi Róbert. 

Az esküvő előtti éjjel a hagyományoknak megfelelően a vőlegény és nagy létszámú kísérői szerenádot adtak a menyasszony családjának, amiből fantasztikus, hajnali háromig tartó buli kerekedett. 

A 150 fős násznép tagjai közül körülbelül harmincan érkezek Magyarországról, az ifjú feleség nagy örömére nagyapja, a nyolcvanéves Jocó bácsi is részt vett az örömünnepen. A vegyes nemzetiségű esküvőn a menü olasz fogásokból állt, a menyasszonytánc azonban tradicionális magyar zenekísérettel zajlott le. 

Szegedi Nemzeti Színház, Szegezdi Róbert, örömapa
Apa és lányai, Fanni és Dorka együtt ünnepelte a Kakukkfészek premierjét a Szegedi Nemzeti Színházban. Ha tehetik, Szegezdi Róbert lányai minden előadását megnézik. Fotó: Szegezdi Róbert 

Fejest ugrik a munkába

Szegezdi Róbert kedden utazott vissza Magyarországra, másnap pedig már fejest is ugrik a munkába, ugyanis október 4-én tartják az Iván, a rettentő premierjét a Kisszínházban Fábián Péter rendezésében. Fanni és Dorka lánya sejthetően ebben a szerepben is megtekinti majd édesapját, lehetőségük szerint minden alakítását megnézik. 

– Köszönöm a sorsnak, vagy nevezzük bárminek, aki odafentről intézi a földi dolgainkat, hogy két ilyen gyönyörű és remekbe szabott lánynak lehetek az apja. A színház, a színészet nekem a világban való elhelyezkedésre adott útmutatást, nagyon sokat kaptam tőle, de a lányaim, akik tulajdonképpen felneveltek engem, a távolságból üveggolyót csináltak. A mai napig olyan hatással vannak rám, hogy néha felmerül bennem a kérdés, hogy egyáltalán megérdemlem-e őket – zárta a beszélgetést a büszke édesapa, akinek játékát az évad további részében A kaukázusi krétakör színműben, az Oltalomkeresők című fabulában és A dzsungel könyve musical Kájaként is élvezheti majd a Szegedi Nemzeti Színház közönsége. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában