Szegedi hírek

2023.03.04. 21:25

Annyira jól énekelt, hogy majdnem kizárták - fotók

Országos könnyűzenei versenyt hirdetett a szegedi Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, amelynek döntőjét szombaton tartották. Az eredményhirdetésen kiderült, a 21-40 éves korcsoport győztese az előválogatón annyira jól énekelt, hogy majdnem kizárták.

Koós Kata

Szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta a gála közönsége Ónodi Jánost, aki lehengerlő alakítást nyújtott a döntőben. Fotó: Karnok Csaba

A Covid-járvány után első alkalommal hirdette meg Szegeden a Jövő Muzsikusai elnevezésű könnyűzenei versenyt a Kulcsár Sándor harmonikaművész által alapított Premier Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, amelynek a napfény városa mellett Békéscsabán és Budapesten is van tagintézménye. Két kategóriában nevezhettek a versenyzők pop-rock-jazz stílusban. Szólógitár produkcióval néhányan indultak, ám szólóének kategóriában korcsoportonként több mint 120 jelentkező küldött videót az előválogatóra. A szakértő zsűri közülük válogatta ki kategóriánként azt a húsz-húsz versenyzőt, aki a szombati döntőben élőben is megmérethette magát. 

– Az ország minden részéből, Zalától a Nyírségig, mindenhonnan érkeztek versenyzők. Legtöbben angol dallal készültek, magyarul köztudottan nehezebb énekelni. A zsűri tagjainak a szakma elismert zenészeit kértem fel, akik különböző szemszögből tudták minősíteni a produkciókat 

– mondta el lapunknak Kulcsár Sándor. 

A zsűri tagja volt az iskolaigazgató mellett Bálint Zsuzsanna énekművész, Fenyves Márk, gitárművész, zeneszerző, Neumann Balázs jazz-zongoraművész, zeneszerző és Novák Géza hangtechnikus, a Magyar Pünkösdi Egyház oktatási főigazgatója. A zsűrielnök a Magna Cum Laude zenekar frontembere, Mező Misi volt. 

– Nagyon boldog a szívem, hogy ennyi tehetséges előadót, énekest láthattam, hallhattam itt ma. Felemelő érzés. Régen volt bennem egy félsz, hogy a most fiatal generáció tud-e olyan előadókhoz nyúlni, dalokat feldolgozni, amelyek valóban értékesek. Most azt láttam, hogy egyértelműen igen. Emellett jó volt látni, hogy nem csak egyszerűen utánozni szerették volna az előadókat, hanem a saját lelküket, szívüket, egyéniségüket igyekeztek megmutatni

 – összegezte a verseny tapasztalatait Mező Misi, aki A Dal tehetségkutató műsorban szintén a zsűrielnöki posztot tölti be. 

Az eredményhirdetés gálaműsor keretében zajlott, amely során a díjazottak előadhatták újra produkcióikat már a nagyközönségnek. Minden döntős előadó automatikusan felvételt nyert a Premier Művészeti Iskola képzésére. A dobogós helyezettek pénzjutalomban részesültek, a harmadik helyezés 20 ezer, a második 30 ezer, az első helyezés pedig 50 ezer forint nyereménnyel járt. 

Az elődöntőbe küldött videója alapján azt hitték, Ónodi János feljavította a felvételt. Élőben kiderült, hogy szó sem volt erről. Fotó: Karnok Csaba 

Szólóének kategóriában a 14-20 éves korcsoportban Gál Bíborkát ítélte a legkiválóbbnak a zsűri. A 21-40 éves korcsoport nyerteséről pedig Neumann Balázs elmondta, az elődöntőbe küldött videójában annyira gyanúsan jól énekelt, hogy majdnem kizárták. A szerencséje csupán annyi volt, hogy lemaradt a versenykiírásból, hogy a feljavított felvétel kizárással jár. Majd a döntőben, élőben kiderült, hogy a kétegyházi származású Ónodi János nem babrált a felvétellel. A közönség szűnni nem akaró vastapssal méltatta fellépését. 

A győztes lapunknak elmondta, 2016-ban az X-Faktorban is megmérette már magát, ott hetedik lett. Már Budapesten él, ahol marketingesként dolgozik, emellett egy palacsintázót működtet párjával.  

– Fellépni nem szoktam, nincs rá idő. Azért jöttem, mert ebbe az iskolába jártam három évig, és szerettem volna újra énekelni ezen a színpadon. Bíztam benne, hogy valamilyen helyezést elérek, de azért a győzelemre nem számítottam, nagyon örülök

 – mondta el lapunknak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában