Hiányzik a koncepció

3 órája

Szél István: Vásárhely a szabadság városa helyett a szegénység városa

Hódmezővásárhely fejlesztése egy helyben toporog, egyre többen hagyják el a várost, ami azt jelzi, rossz úton jár a település. Így látja Szél István önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Kovács Erika

Szél István Márki-Zay Péter polgármester távlati elképzeléseit hiányolja: még mindig nem ismerik, mik a hosszútávú tervei, holott már háromszor is megválasztották.

Szél István Székkutasi polgármester 4
Szél István szerint Márki-Zay Péter még mindig az országos karriert keresi, pedig azon a „színpadon” már nem látják szívesen. Fotó: Kállai Márton

Szél István: Vásárhely nem érheti be csak tatarozással

– Távolról sem arról van szó, hogy a város mindenhol koldulni kényszerül és nem képes kifizetni a legalapvetőbb szolgáltatásait vagy számláit. Mert annyi mindig lesz, hogy működésre és tatarozásra fussa, de ennyivel nem érhetjük be. Ez nem lehet elég, főleg egy ilyen múltú és méretű városnak, valamint az abban élő polgároknak. A valós fejlesztések hiánya, az egyhelyben toporgás, továbbá az a tény, hogy egyre többen hagyják itt a várost és költöznek máshová, mind azt jelzi, hogy rossz úton járunk – írta a hivatalos közösségi oldalán Szél István.

A Fidesz vásárhelyi elnöke szerint Hódmezővásárhely ezért szegény. 2018 óta nem tudni, hogy a polgármesternek milyen távlati elképzelései vannak a várossal, holott már háromszor megválasztották. 

Nem látni, milyen karaktert szabna a kőfalon belül

Nem ismerjük, hogy miben kívánja meghatározni a település helyzetét, milyen kitörési pontokat lát, milyen karaktert akar szabni a kőfalon belül. Nincs vízió, nincsenek nagyszabású, a jövőbe mutató tervek és elképzelések. Nem látunk olyan nagyívű fejlesztéseket, amelyek korábban megpróbálták Hódmezővásárhelyt pozicionálni és a fejlődés következő szintjére tovább emelni. Ilyen korszakos beruházások voltak például a szennyvízcsatornázás, az összes utca leaszfaltozása, majd később az elkerülőút vagy a tramtrain megépítése. Nem hallunk munkahelyteremtésről, vagy bővítésről sem, új munkahelyeket létrehozó üzemekről, mint Szentesen a Hungerit, Szegeden a Rheinmetall vagy az autógyártó BYD, netán a szomszédos Makón a Benepack csomagolóüzem

 – fogalmazott Szél István és leszögezte, Márki-Zay Péter nem a kapcsolatokat keresi a fejlődés érdekében, hanem továbbra is az országos politikai színpadon akar szerepelni, még annak ellenére is, hogy ott már nem látják szívesen. Szél István úgy látja, ha ez így folytatódik, akkor Hódmezővásárhely a környező településekkel szemben lemarad.

Először azok mennek el, akik hisznek a fejlődésben

– Ahol nincsenek a jövőt láttató, s azt elképzelő, majd azokat megvalósító fejlesztések, ott nem lesz pénz sem. Ha pedig nincs pénz, akkor idővel még többen hagyják el a várost. Először azok mennek el, akik hisznek a valódi fejlődésben, tudják, hogy mit jelent az és nem elégszenek meg egy járda rendbehozatalával, netán az ingyen virslivel. Őket majd követik a többiek, míg a végén senki sem marad. Ez vár Hódmezővásárhelyre a következő években, ha nem tudunk változtatni. A döntéseinknek ugyanis megvan a következménye – írta a Fidesz listás önkormányzati képviselője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában