Őszi hangulat

2 órája

Darvakkal kapcsolatos dekorálásra várják a lakosságot

Magánházakat és intézményeket lehet dekorálni a következő időszakban a daruvonulás tematikájában Sándorfalván és Szatymazon.

Delmagyar.hu

Sándorfalván és Szatymazon élőknek az őszi hangulathoz hozzátartozik az évről évre itt vendégeskedő vonuló darvak látványa. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság közösségi programot hirdetett, melynek célja, hogy Sándorfalván és Szatymazon a kertek, kapubejárók, közösségi terek hirdessék, hogy ez a térség a kelet-európai daruállomány egyik kiemelt gyülekezési helye. A daru tudományos neve Grus grus, ebből alkották a GRU-ND szót. A legdarusabb, őszi GRU-N-ot keresve várják azon sándorfalvi és szatymazi lakosok, intézmények, vállalkozások és civil szervezetek jelentkezését, akik szívesen varázsolnak olyan őszi dekorációt és hangulatot ingatlanjukon, amely a daruvonulásra is utal. Nevezni október 31-ig lehet online vagy a sándorfalvi és a szatymazi művelődési házakban, illetve a Kurgán Természetvédelmi Bemutatóhelyen. A dekoráció elkészítésének határideje: 2024. november 2. Ehhez csak természetes anyagok használhatók fel. Az alkotásokat zsűri és a közönség is értékeli majd. Az eredményhirdetést november 9-én, a Fehértavi Darvadozáson tartják majd meg.

Sándorfalva, plakát, Darvak

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában