Külterületi utak újultak meg

Megújult külterületi utakat adtak át Zsombón szerda délután.

Arany T. János

Amikor 2021-ben azt gondoltuk, hogy a kormány által biztosított 80 százalékos társfinanszírozás felhasználásával megújítjuk és újraindítjuk a vidéki településeink külterületi útjainak felújítását, abban a reményben tettük, hogy mindaz, ami egy település számára fontos infrastruktúra, ami egy település életéhez, működéséhez, gazdasági vérkeringéséhez fontos elem, azt ezzel segíteni tudjuk. Nem véletlen, hogy a most záródó Vidékfejlesztési Program keretében 2500 kilométernyi út épült, vagy újult meg településeink határában. Ez 1700 projektet jelentett, 1700 olyan útfelújítási programot tudtunk segíteni, nagyságrendileg 170 milliárd forinttal, amely ezt a gyönyörű utat is eredményezte itt, Zsombón 

– mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a megújult zsombói külterületi utak átadásán szerda délután.

Út, Zsombó, felújíáts
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője, és Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere adta át a megújult külterületi utakat Zsombón szerda délután. Fotó: Török János

Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, mindig nagy öröm, amikor arról számolhat be, hogy a választókerülete fejlődik. – Elmondhatjuk, hogy az a fejlődés, ami a homokhátsági településeken az elmúlt több mint egy évtizedben megvalósult, példaértékű. Ennek a példaértékű fejlődésnek az egyik állomásánál állunk, és adjuk át azt a három utat, amely 2 kilométer hosszan szolgálja zsombóiakat és amely 300 millió forintba került – mondta a képviselő.

Út, átadás, Zsombó, külterület
Külterületi utak újultak meg Zsombón két kilométer hosszan 300 millió forintból. Fotó: Török János

Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere hosszú beszédében a beruházás sok apró részletére is kitért, de a lényeg röviden: két kilométer, három helyszín, négy méter széles út, jó vastag alappal, kétszer egy méteres padkával, ami a traktorokat is elbírja majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában