Férfi kézilabda

2 órája

Kicsin múlt a Pick Szeged dániai pontszerzése

Drámai végjátékot hozott a dániai túra. Egyenlő erők párharcát hozta a Pick Szeged Bajnokok Ligája-mérkőzés Aalborgban. Mikler csereként beállva jól védett, a hajrához érve viszont a hazaiak már néggyel is vezettek. A végén Frimmel kezében ott volt az egy pontot érő labda, de elhibázta az időntúli büntetőt.

Becsei Dávid

Magnus Röd egy kisebb fejsérüléssel is visszatért a pályára Aalborgban.

Fotó: Török János

Lazar Kukiccsal kezdett irányítóban az Aalborg ellen a Pick Szeged, miután Janus Smárason nem utazott el a csapattal Dániába. Apai örömök elé néz az izlandi kézilabdázó, felesége bármelyik pillanatban világra hozhatja gyermeküket, így Michael Apelgren természetesen megengedte a 29 éves játékosnak, hogy Szegeden maradjon. A dán bajnok is kissé foghíjas kerettel vágott neki a meccsnek, hiszen hiányzott a térdműtéten átesett világklasszis kapus, Niklas Landin, valamint a beálló René Antonsen és a balszélső Sebastoan Barthold, míg Thomas Arnoldsen és Mads Hoxer kisebb sérülésből tért vissza.

Pick Szeged, Aalborg, Bajnokok Ligája
Lazar Kukics Janus Smárason távollétében 60 percen át szervezte a Pick Szeged támadásait az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája 5. fordulójában.
Fotó: Török János

Tíz percen át rendre a Szeged járt előrébb. Borut Mackovsek és Magnus Abelvik Röd góljaival 2–0-ra vezettek a vendégek. A 8. minutumban már 5–3 volt a Pick javára, Mario Sostaric a 400. gólját szerezte meg Tisza-parti mezt viselve a Bajnokok Ligájában. Gyorsan megfordultak a dolgok, a 10. minutumban átvette a vezetést az Aalborg Björnsen találatával, 6-5.

Thulin és Norsten sem kapta el igazán a fonalat a kapuban, de a szegedi lövők picit pontatlanabbul lőttek, így a hazaiak vezettek rendre. Negyedóra után 9–7-nél kért időt először Apelgren, miközben cserélt is néhányat. Érkezett Mikler és Jelinic a pályára, de folyamatosan rotált, így Bodó, Kalaras és Garciandía is hamar pályára került.

Tapadt a Pick Szeged az Aalborgra

Mikler két fontos védése után a 21. percben ismét egált (11–11) mutatott a tábla, vissza viszont nem vette az előnyt a Szeged. Olyannyira nem, hogy a 25. minutumban már 15–12-es hátrányban volt, az Aalborgnak pedig kétszer is labdája volt a négygólos különbséghez. A hajrára összeállt a szegedi fal, így egygólosra minimalizálódott a hátrány a szünetre.

A 39. percre ismét háromgólosra hízott az aalborgi előny, de pillanatokkal később 20–19-nél Röd “szétforgácsolta” a keresztlécet. Az utolsó tíz minutumba lépve ismét három volt közte, 25–22, majd a az 53. minutumban először mutatott négygólos különbséget az eredményjelző 27–23-nál.

Ledolgozták a hátrányt

Annál drámaibb végjátékot nem lehetett elképzelni, mint hogy a négygólos hátrányt ledolgozta a Szeged, majd az utolsó minutumban időkérés után betalált az Aalborg. 29–28, Bánhidi is betalált, de belül védekezés miatt hétméterest ítéltek a játékvezetők. Frimmel kapu mellé dobta az időntúli büntetőt, így nyert az Aalborg.

Szombaton 17 órától már Csurgón játszik a bajnokságban az OTP Bank-Pick Szeged, jövő csütörtökön 18.45-re pedig a Kolstad érkezik a Pick Arénába.

Aalborg Handbold–OTP Bank-Pick Szeged 29–28 (16–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló. Aalborg, Sparekassen Danmark Arena, 5348 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek).
Aalborg: Norsten – Björnsen 4, Hoxer 2, HALD 4, MÖLLGAARD, Arnoldsen 3, JUUL 5. Csere: Martins 1, Vlah 2, F. Möller 1, THURIN 5/5, Munk 2, M. Larsen. Vezetőedző: Maik Machulla.
Szeged: Thulin – Sostaric 1, Röd 3, KUKICS 4, Bánhidi 3, Mackovsek 3, Frimmel 5/2. Csere: MIKLER (kapus), Toto 1, Garciandia 1, Kalaras, BODÓ 6, Jelinic 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/2.
Kiállítás: 0, ill. 4 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában