Közel 100 autó érkezett a település 2022-ben felújított Hunor Coop üzletéhez

2024.09.11. 18:50

A Coop Rally Fábiánsebestyénen is járt – Galéria

A Coop üzletlánc 18. alkalommal szervezi meg a minőségi, magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító Coop Rallyt. Beszállító partnereivel összefogva az ország élelmiszeriparának értékeire, a hazai gyártás megtartásának és erősítésének szükségességére hívják fel a figyelmet. A rally résztvevői szerdán a Hunor Coop Zrt. fábiánsebestyéni Szuper marketéhez gördültek be.

Kovács Erika

Fotó: Török János

A Coop Rally 2006-ban indult útjára, eddig 143 Magyarországon működő gyártót és forgalmazót mutattak be. Az idei szakmai program Kelet-Magyarország gyártóihoz és forgalmazóihoz látogat el szeptember 11-12. között. 

coop rally
 A Coop Rally az első napon Kecskemét-Hetényegyházáról rajtolt, Felsőlajost, Fábiánsebestyént érintve Nádudvarra ért. Fotó: Török János

Coop Rally: Két nap alatt 8 település

A kereskedelmi csoport beszállító- és üzleti partnereiből, valamint a média képviselőiből álló több mint 100 fős mezőny hat Kelet-Magyarországon működő élelmiszeripari üzembe és a COOP Csoport két tagvállalatának üzleteibe látogat el a két nap során. A résztvevők együttesen a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2200 milliárd forintot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 30 ezer munkavállalót képviselnek.

A Coop Rally az első napon Kecskemét-Hetényegyházáról rajtolt, Felsőlajost, Fábiánsebestyént érintve Nádudvarra ért. Csütörtökön Kisgyőrbe, Bőcsre, Ostorosra látogatnak, a cél pedig Halmajugrán lesz.

Hunor Coop Zrt.: 27 településen 35 üzletet működtet

Lapunk szerdán Fábiánsebestyénre kapott megívást. A közel 100 autó a 2022-ben, a Magyar Falu Program támogatásával felújított 321. számú Szuper markethez gördült be, amit a Hunor Coop Zrt. működtet. A cég Csongrád-Csanád vármegye egyik meghatározó kereskedelmi vállalkozása, itt és Bács-Kiskun vármegyében 27 településen 35 üzletet működtet, a cég több mint 500 főt foglalkoztat. Egy évtized alatt 7 milliárd forintot költöttek az üzletek fejlesztésére.

A fábiánsebestyéni Szuper marketnél sajtótájékoztatót is tartottak. Várdainé Antal Erika, Fábiánsebestyén 2024-ben megválasztott új polgármestere köszöntötte a résztvevőket, akinek ez volt az első hivatalos beszéde. Kiemelte, tervei között szerepel a település lélekszámának növelése, amihez Fábiánsebestyén vonzerőit szükséges fejleszteni. Ehhez járul hozzá a Hunor Coop felújított üzlete is.

Magyar termékeket árusítanak, magyar munkaerőknek adnak munkát

Rédei István, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának tagja a Hunor Coop Zrt. fejlesztési munkáját méltatta. Hangsúlyozta, óriási vállalkozás, hogy egy kistelepülésen egy Szuper market áruház épült, amire az egész Coop rendszer büszke lehet. A CO-OP Hungary Zrt. igazgatósága nevében emléklapot adott át Mészáros Zoltánnak, a Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatójának. 

Mészáros Zoltán kiemelte, büszkeségük a fábiánsebestyéni áruház, amiről egy szakmai fórumon az is elhangzott, hogy ha modern, tetszetős és vonzó áruházat akarnak látni egy kistelepülésen, akkor Fábiánsebestyénre kell utazni. 

Salgó László Péter, Csongrád-Csanád vármegye főispánja kiemelte, a hazai kiskereskedelmi láncok nemcsak magyar termékeket árusítanak, hanem magyar munkaerőknek adnak megélhetési lehetőséget a termeléstől az asztalig. 

Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a „magabíró” állam fontosságát emelte ki beszédében, ami az önellátásra vonatkozik. A Coop Rally is erre hívja fel a figyelmet.

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes megjegyezte, a Hunor Coop nemcsak Fábiánsebestyénen, hanem több környékbeli településen is felújította az üzleteit, amivel hozzájárulnak ahhoz, hogy a vidéken élők ellátása magas színvonalon legyen biztosítva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában