Helyi közélet

2024.08.14. 19:10

Makón és Szentesen is küzdenek a hőséggel

Tombol a kánikula, és a rendkívüli hőségben az önkormányzatok újfent felhívják a figyelmet arra, a járókelők hol találhatnak enyhülést, hol tudnak hűsölni, illetve hideg vízhez jutni. Ezzel kapcsolatban a makói és a szentesi önkormányzat közleményt adott ki, a szakemberek pedig óvintézkedések megtételét kérik.

Szabó Imre

Felfrissülés a makói Infopontnál. Fotó: Szabó Imre

A nyári hőség enyhítésére már a kánikula első hulláma idején párakapukat és frissítőpontokat telepítettek a makói főterén – hívta fel a figyelmet újfent közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet, a város polgármestere. Előbbiek a Széchenyi téren és Makovecz téren, utóbbiak pedig a Korona, a Hagymaház és a Hagymatikum előtt várják a felfrissülni vágyókat. A városvezető azt kérte a makóiaktól, gondoskodjanak a megfelelő folyadékbevitelről, illetve vigyázzanak magukra és egymásra. Azt is közölte, az utak locsolókocsis hűtését folytatja a Városüzemeltetés. 

Szerdán meggyőződtünk róla, hogy a párakapuk valóban működnek, az Infopont előtti víznyerő automatából pedig ittunk is egy pohárral. Utóbbi helyen azt hallottuk, sokan élnek a lehetőséggel, a tartály tetejére gyakran kell új műanyagpoharakat kihelyezni.

Szentesen az önkormányzat a vízosztó pontok listáját hozta nyilvánosságra, illetve arról adott tájékoztatást, hogy mely intézmények légkondicionált helyiségeiben lehet nyitvatartási időben hűsölve megpihenni. Előbbiek a Művelődési és Ifjúsági Ház, a Szentes Ház, a helyi könyvtár és a gyermekkönyvtár, a Dózsa-ház, a város két idősklubja, a Közösségi és Nappali Pszichiátriai Ellátó, valamint a közös önkormányzati hivatal. Ezek közül a gyermekkönyvtár, a Családi és Gyermekvédelmi Központ, a Dózsa-ház és az önkormányzati hivatal klimatizált helyiséget is tud biztosítani a betérőknek, és ugyanezt nyújtja a központi konyha, illetve az üdülőközpont aulája.

Figyelmeztet a Katasztrófavédelem

A legforróbb napokban kerüljük a nehéz fizikai munkát, a sportot a szabadban és igyunk eleget – többek között erre figyelmeztet a Katasztrófavédelem. Emellett azoknak, akik a szabad ég alatt dolgoznak, azt tanácsolják a szakemberek, hogy bőrüket naptejjel és bő, szellőző ruhával védjék a leégés ellen, a napszúrás elkerülése érdekében pedig viseljenek napellenzős sapkát vagy kalapot. Parkoló kocsiban pedig még egy percre se hagyjunk gyereket, háziállatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában