Szegedi hírek

2024.07.07. 17:52

Mentőautóban születtek meg az ikerlányok

Suki Zoltán

ILLUSZTRÁCIÓ: Országos Mentőszolgálat

Olyan dolog történt Szeged közelében, amivel a mentők is ritkán találkoznak. Az Országos Mentőszolgálat arról számolt be közösségi oldalán, hogy egy ikerpár született meg egy mentőautóban. Azt írták közösségi oldalukon, hogy önmagában a mentőben szülés sem túl gyakori, de azért néhány akad évente. De az, hogy ikrek szülessenek mentőautóban, kifejezetten ritkának mondható. 

És innentől a mentőké a szó: egy 38 hetes kismama kérte a mentők segítségét a napokban Szeged közelében. A mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit és koraszülött mentőt is a helyszínre riasztott. Röviddel a mentőegységek megérkezése után a fájások sűrűsödtek, így az autóban felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők segítségével a kismama mindössze néhány perc alatt világra hozta az elő gyermeket, akit testvére néhány perccel később követett. A két kislány rögtön felsírt, majd vizsgálatokat és a helyszíni ellátást követően a büszke édesanyával együtt stabil állapotban szállíthatták kórházba a csecsemőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában