Férfi vízilabda OB I.

2 órája

A Metalcom Szentes büntetőkkel bukott el egy pontot

Hullámzó mérkőzést játszottak egymással. A férfi vízilabda OB I. 3. fordulójából rendezett találkozón a Pécs és a Metalcom Szentes is vezetett többször a rendes játékidőben, végül 10–10-zel zárult. Az extra pontért rendezett büntetőpárbajt a baranyaiak nyerték meg, a nyolcadik párban dőlt el a szétlövés.

Becsei Dávid

Szatmári Kristófot kiállították cserével, így a büntetőpárbajban már nem lőhetett.

Fotó: Vidovics Ferenc

A Pécs kezdett jobban, 2–0-ra vezetett az első negyed elején. Nyolc perc játék után viszont egyenlőt mutatott a tábla, a nagyszünetre pedig 4–3-as előnnyel mehetett a Metalcom Szentes. A harmadik negyed elején a Kurca-partiak vezettek 5–3-ra, majd 4 perccel később 6–5-re már a Pécs. Az utolsó etap 8–7-ről indult, az ukrán Dmitro Asanin duplájával ismét fordított a Szentes, tizenhat másodperccel a rendes játékidő vége előtt egalizáltak a hazaiak. 10–10, jöhettek a büntetők, amelyből hét hibátlan kört produkáltak a csapatok, a nyolcadikban viszont a Szentes Asanin révén hibázott, a Pécs továbbra sem, így otthon tartotta az extra pontot.

Metalcom Szentes, Pécs, Kis Gábor, férfi vízilabda OB I.
A Metalcom Szentes megszerezte első pontját a bajnokságban, a Pécs ellen.
Fotó: Vidovics Ferenc

A címvédővel folytatja a Metalcom Szentes

A 4. fordulóban jövő pénteken 20 órától a Metalcom Szentes a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadja a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Kis Gábor: – Mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet a rendes játékidőben. Jó mérkőzést játszottunk egymással, gratulálok a Pécsnek. Nem ujjongok örömömben, de nem vízilabdáztunk rosszul. Az elmúlt időszakban voltak szép sikereink, de nem szabad túlzott elvárásokat támasztanunk magunk elé. Győzni érkeztünk Pécsre, de szomorú csak akkor lennék, ha nem lettek volna motiváltak a szentesi játékosok, vagy éppen nem tartották volna be fegyelmezetten a taktikai utasításokat. Ezeket mind megkaptam tőlük, ugyanakkor vannak ilyen napok, amikor nem megy be minden. Szerencsés gólokból lőtt egy-kettőt a Pécs, a büntetőpárbajt az egy picit szerencsésebb és koncentráltabb csapat nyerte meg.

Pécs–Metalcom Szentes 18–17 (2–2, 1–2, 5–3, 2–3 – büntetőkkel: 8–7)
E.ON férfi vízilabda OB I., alapszakasz, 3. forduló. Pécs, Abay Nemes Oszkár sportuszoda. Vezette: Fodor, Kovács S.
Pécs: Gelencsér – Rogac 2, Reisz 2, Andrin 3, Imre K. 3, Holl 3, Némethy 3. Csere: Szabó B. (kapus), Kondor, Szűcs, Kókai Sz. 1, Vidovenyecz, Szabó G. 1. Vezetőedző: Zlatko Rakonjac.
Szentes: Kovács B. – Asanin 4, Tóth Gy. 3, Vékony 1, Szatmári 2, Bozó 1, Hajdú 3. Csere: Pászti (kapus), Papp P., Makán R., Csorba 2, Horváth Á. 1, Kürti-Szabó M. Vezetőedző: Kis Gábor.
Gól – emberelőnyből: 6/8, ill. 5/7.
Ötméteresből: 10/10, ill. 9/10.
Kiállítva cserével: Szatmári.
Kipontozódott: Szabó G., Reisz, ill. Horváth Á.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában