Tizenegy új professzor a Szegedi Tudományegyetemen

Közös nemzeti büszkeségünk az újonnan kinevezett professzoraink tudományos és oktatói tevékenysége – így köszöntötte közösségi oldalán Sulyok Tamás köztársasági elnök az egyetemi tanárokat, miután átadta kinevezéseiket a Sándor Palotában. A Szegedi Tudományegyetem tizenegy munkatársa vette át kinevezését.

Delmagyar.hu

Jelentős tudományos és oktatói tevékenységet jelez a professzori cím. A Szegedi Tudományegyetem tizenegy munkatársa vette át egyetemi tanári kinevezését szeptember 11-én a Sándor Palotában Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnöktől – írta az SZTE honlapján október másodikán.

egyetemi, tanár, kinevezés, Sulyok Tamás, Szegedi Tudományegyetem
A Szegedi Tudományegyetem 11 munkatársa kapott egyetemi tanári kinevezést.
Fotó: Bartos Gyula / Sándor-palota

A felsőoktatási hierarchia csúcsán

Közleményükben felidézték a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt, mely szerint a felsőoktatási hierarchia legmagasabb fokán az egyetemi tanárok helyezkednek el. Ők azok, akik jogosultak a professzori cím használatára. Posztjuk betöltésének feltétele a doktori fokozat, a habilitáció vagy az azzal egyenértékű nemzetközi felsőoktatási oktatói gyakorlat, valamint a nemzetközi színvonalú, kiemelkedő tudományos munkásság.

Tizenegy kinevezés a Szegedi Tudományegyetemen

Az egyetemi tanárokat a köztársasági elnök nevezi ki. Sulyok Tamás – a kultúráért és innovációért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett javaslatára – szeptember elsejei hatállyal a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanárává nevezte ki Ambrus Ritát, Balog Attilát, Czimmermanné Moldvay Judit Máriát, Enyedy Éva Annát, Fazekas Gábor Antalt, Földi Pétert, Gáspár Róbert Zoltánt, Kasza Pétert, Pál-Molnár Elemért, Szili-Török Tamást és Varga Norbertet.

Harmincegy tanárt köszöntöttek

– A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Soproni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem 31 tanára vette át ünnepélyes keretek közt egyetemi tanári kinevezését. Jó munkát és sok sikert kívánok! – posztolta Facebook-oldalán Sulyok Tamás köztársasági elnök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában