Jegyzet

2024.07.26. 11:00

Izzasztó kérdés

Szabó Imre

Olvastam a témáról cikket, láttam rövid beszélgetést a tévében, de még mindig nem értem. Vajon egyedül vagyok ezzel?

Itt a nyár, a kánikula, és ilyenkor aki csak teheti, indul a vízpartra. Az apropót nyilván ez adta ahhoz, hogy megkérdezzenek egy szakembert az úgynevezett strandetikettről. Nem árt ilyesmiről hallani, hiszen tényleg idegesítő, amikor valaki a többiekre tekintet nélkül viselkedik – mondjuk mások plédjén gázol át vagy a magáét a szomszédok felé rázza ki. Akkor nyílt tágra a szemem, amikor azt olvastam-hallottam, hogy a nyilatkozó hölgy kijelentette: nem illik egy szál fürdőruhában a büféhez vonulni, legyünk szívesek legalább egy pólót – a hölgyek esetleg napozóruhát – felvenni.

Nem tudom, az illető járt-e már életében strandon. Én jó néhányszor, és ahol eddig megfordultam, mindenütt az volt a szokás, hogy az ember a kabinban átöltözik fürdőruhára, aztán a ruháit egy zárható szekrénybe rakja, és irány a part. Ha valaki fel akar öltözni egy lángosozás kedvéért, vissza kell mennie a szekrényhez, magára húzni a mezt, aztán étkezés után jöhet mindennek a reciproka… kinek van ehhez kedve strandolás közben?

A nyilatkozó egyébként az öltözködés igényét azzal indokolta, hogy nem jó látni egy izzadó testet. Ebben nyilván van igazság, de ha az ember fürdőhelyen jár, mást sem lát, mint izzadó testeket. A sajátját is beleértve. Hozzáteszem, eddig nemigen tapasztaltam sehol, hogy az emberek ne fürdőruhában ültek volna le a büféasztalhoz mondjuk hekkezni. Szerintem ez így van rendjén – akinek meg nem tetszik, annak azt javaslom, ne a fürdőbüfénél ebédeljen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában