Ezüstérmet hoztak haza a mórahalmi lányok

2024.03.11. 17:30

Csokis tonkababos fagyival nyertek

Arany T. János

Fagylalt Kaland 2024. versenyen lettek ezüstérmesek a mórahalmi szakképző diákjai. Felkészítő tanáruk, Kis Sándor büszke rájuk.

Fotó: Török János

Első alkalommal mérettették meg magukat ilyen rangos versenyen a mórahalmi szakképző iskola cukrásztanulói és egyből ezüstéremmel térek haza Mórahalomra. A Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon az országos Fagylalt Kaland 2024.

Játékos és kreatív fagylaltversenyen lettek ezüstérmesek a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Kollégium diákjai, Szekeres Sára, Mencző Csilla és Kálmán Flóra.

Mencző Csilla és Szekeres Sára első alkalommal vettek részt országos fagylaltversenyen, ezüstérmet kaptak fagylaltjukra.
Mencző Csilla és Szekeres Sára első alkalommal vettek részt országos fagylaltversenyen, ezüstérmet kaptak fagylaltjukra.
Fotó: DM

A Sirha Budapest Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari, valamint szállodai, éttermi és a kávéházi témájú szakkiállítása idén március 5. és 7. között hatodik alkalommal várta a szakembereket a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Mogyorós csokiöntetes tonkababos és szarvasgombás fagylaltot készítettek karamell ropogóssal.
Fotó: Török János

A Fagylalt Kaland 2024. versenyt a Hungexpo Zrt.-vel közösen szervezte a Magyar Cukrász Ipartestület. A cukrász tanulók közösen, egy csapatként dolgoztak a versenyben profi magyar és olasz mesterekkel. Hat csapat versenyzett, két kötelező alapanyagot kellett felhasználniuk. Ez a fehér mandula és a karamellás ropogós volt. Minden csapatot egy mentor segített, a mórahalmi lányoké Damniczki Balázs, a székesfehérvári Damniczki Cukrászda vezetője volt. Mogyorós csokiöntetes tonkababos és szarvasgombás fagylaltot készítettek karamell ropogóssal. A lányok felkészítőtanára, Kis Sándor maximálisan elégedett diákjai teljesítményével, mint mondta, szépen dolgoztak a mester mellett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában