Szegedi hírek

2023.11.13. 17:54

Százötven új laptopot kaptak a radnótisok

Kiss Anna

A Radnóti-gimnázium diákjainak Mihálffy Béla adta át a notebookokat. Fotó: Kerekes Balázs

Ezekben a napokban 36 milliárd forint értékben 140 ezer notebook kiosztása zajlik hazánkban a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak. Hétfőn a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium 7. és 10. évfolyamán tanuló diákjai is új laptopokat kaptak, mintegy 150 darabot adott át nekik Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára című projekt részeként.

Mihálffy Béla lapunknak elmondta, a következő napokban a szegedi és környéki iskolákban több mint 1000 további laptopot osztanak ki a tanulóknak. A képviselő úgy véli, ezzel közelebb lépnek a közoktatás digitalizációjához. Közölte azt is, hogy a program folytatódik a jövőben, ugyanis a cél az, hogy az 5. évfolyamtól a 12. évfolyamig minden tanulónak, aki igényli, rendelkezésére tudjanak bocsátani egy hordozható számítógépet.

Fontos, hogy nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így 1462 településen 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztanak ki ilyen eszközöket.

Tavaly tavasszal már 55 ezer laptopot kiosztottak, akkor a 9. évfolyamosok részesültek benne, most pedig a program második részében a 7. és 10. évfolyamon tanulókon a sor. A tervek szerint jövőre újabb két notebook-osztást tart majd a kormány a nevelési és oktatási intézményekben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában