Helyi közélet

2023.08.11. 09:00

Határon túli magyar fiatalok táboroznak Makón – Galéria

Evezőstáborban vesz részt ezekben a napokban negyven határon túli – felvidéki, partiumi és délvidéki – és hazai tizenéves Makón. Az egyhetes tábor résztvevői egy olyan Erasmus+ program keretében érkeztek, amelynek célja egymás szokásait, hagyományait megismerni, illetve az egészséges életmódot népszerűsíteni.

Szabó Imre

– A társaság nagyon színes, mindenki közvetlen. A túrát nagyon élveztük – mondta a makói Maros-partont történt csütörtök délelőtti partra szállás után Barna Szilárd, a héten Makón zajló Erasmus+ evezőstábor egyik résztvevője. Ő a romániai Nagyszalontáról érkezett, de a társaságban a helyieken kívül vannak felvidéki, partiumi és délvidéki magyar fiatalok is. Mint mondta, a mozgás egyébként is közel áll hozzá, aktívan sportol. Már másodjára vesz részt a táborban, amelynek az is célja, hogy az egymástól földrajzilag távol élő magyar tizenévesek megismerjék egymást, akár össze is barátkozzanak.

– Ennek köszönhetően lett egy makói ismerősöm, akivel azóta is tartom a kapcsolatot. Most, hogy újra itt vagyok, egy találkozót is lebeszéltünk – tette hozzá.

A tábor egyik szervezője, Szilágyi László – egyébként a Maros-parti Veteránjármű-kedvelők Sportegyesületének elnöke – lapunknak elmondta, hogy a Magyar Ifjúsági Szövetség égisze alatt harmadik éve tartanak sporttábort határon túli magyar fiataloknak. Összesen 40 diákot és felnőtt kísérőiket invitáltak meg. Nem csak kajakozni jöttek: eddig kisvonatos városnézésen vettek részt Makón, Szegeden tiszai hajókirándulást tettek, megnézték a Boszorkány-szigetet, a Maros torkolatát, illetve jártak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban és la­birintusban. Az elkövetkező napokban a Maros-parti strand kalandparkját próbálják ki, valamit a Hagymatikum fürdőt. Vasárnap utaznak haza.

– Bízunk benne, hogy jövőre is folytatni tudjuk a megkezdett munkát – mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában