Embercsempész bukott le Ásotthalomnál

Suki Zoltán

Kedden összesen 44 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében, 5 csoportban 41, Bács-Kiskun vármegyében pedig 1 csoportban 3 embert találtak.

embercsempész
Jól működött a határkerítés. 
Fotó: Havran Zoltán / Illusztráció

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 13 migránst akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen. 

Ásotthalomnál pedig egy embercsempészt is elfogtak. A rendőrök egy lengyel rendszámú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy lengyel állampolgár vezetett. A járműben 5, magát szír állampolgárnak valló migráns tartózkodott.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy a szlovén rendőrök a héten letartóztattak két embercsempészt, akik autóval menekültek a hatóságok elől, és az egyik egy étteremnek, a másik egy teherautó platójának ütközött.

A hatóságok kedden reggel Délkelet-Szlovéniában egy bosnyák rendszámú gépkocsit próbáltak ellenőrizni, amelyet egy 27 éves férfi vezetett, de nem állt meg. A férfi a nagy sebesség miatt elvesztette uralmát a gépkocsi felett, és Vinica településen egy étterem falának ütközött, majd megkísérelt gyalog elmenekülni a helyszínről. 

Még aznap késő este a ljubljanai rendőrség Vic városrészben megpróbált megállítani egy gépkocsit, de a sofőr a körgyűrűre, majd a Primorska autópályára hajtott nagy sebeséggel. A gépkocsivezető három utasával mintegy 20 kilométert tett meg az autópályán, majd Lom pihenőhelynél lekanyarodott, és az autóval egy kamion pótkocsijának hátuljába csapódott.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában