Sri-lankai migránsokat találtak

Suki Zoltán

Fotó: Karnok Csaba

Csütörtökön összesen 14 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Hozzátették, hogy az összes határsértőt Csongrád-Csanád vármegyében, Ásotthalmon találták.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor török és sri-lankai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán, 4 csoportban 21 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

Arról pedig már a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója beszélt a Hír TV műsorában, hogy rendkívül sürgős lenne az európai migrációs politika megváltoztatása. Bakondi György hangsúlyozta, hogy a migrációs politika megváltoztatása szolgálná a gazdaság és a társadalom biztonságának fenntartását, a mindennapi élet élhetőségét.

A főtanácsadó szerint Magyarország abban bízik, hogy a határőrizetre vonatkozó magyar erőfeszítések, illetve a szomszédos országokra gyakorolt pozitív hatásuk kedvező irányba terelheti a magyar védekezés megítélését, és nem fogják folyamatos bírságokkal büntetni értük Magyarországot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában