Nem enyhül a migrációs nyomás

Koós Kata

Fotó: police.hu

A szolgálatot teljesítő rendőrök június 26-án összesen öt határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád vármegyében Ásotthalom és Domaszék közigazgatási területén – tájékoztatott a police.hu. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudák hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szerdán továbbá a rendőrök vármegyénkben két esetben három főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Ezzel 53 főre nőtt a rendőri intézkedés alá vont migránsok száma a héten a vármegyében. Hétfőn ugyanis öt határsértőt tartóztattak fel a rendőrök, szintén aznap 17, kedden 23 migránst akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben. Embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás a héten. Hercegszántó közigazgatási területén kedden kora reggel a rendőrök egy lengyel honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül hat, magát török állampolgárnak valló külföldi utazott. Az utasok sem személyazonosságukat, sem hazánkban tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművezetővel szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában