Szegedi hírek

2023.09.20. 14:00

Kétszer támadtak jegyellenőrökre Szegeden

Suki Zoltán

Az SZKHT ellenőrei az év első hat hónapjában 50 ezer 200 járaton ellenőriztek.

Fotó: Karnok Csaba

Amióta a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a jegyellenőrzést a városi tömegközlekedési járatokon, lényegesen javult az egyébként népszerűtlen szolgáltatás színvonala. Ennek ellenére még mindig előfordul, hogy a méltatlankodó utasok rárontanak az ellenőrökre. Makrai László, a cég igazgatója lapunknak elmondta, hogy idén, az első félévben kétszer támadtak ellenőrökre. Egyszer egy férfi az ellenőrt és két utast is megütött, és a másik eset is hasonló volt, ott egy ellenőrnőre támadtak. Mindkét esetben indult rendőrségi eljárás, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekménye miatt.

Makrai László azt is közölte, hogy az ellenőrzéseket időben és területileg is kiterjesztették, így az üzemidő alatt bármikor és bármelyik járaton találkozhatnak ellenőrökkel az utasok.

Az SZKHT ellenőrei az év első hat hónapjában 50 ezer 200 járaton ellenőriztek, és összesen 8550 pótdíjazási eljárást indítottak, amiből a helyszínen 1338-an kifizették a kiszabott 8800 forintos pótdíjat. A helyszíni és az utólag rendezett pótdíjakból 31 millió forint bevétele lett a cégnek.

Összesen 2322 ügy került követeléskezelőhöz, vagyis ennyien nem akartak fizetni egyáltalán. Jelenleg 268 ügy van folyamatban, ezekben a bliccelők már megkapták a fizetési felszólítást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában