Helyi közélet

2024.08.24. 15:27

Főzőverseny is lesz az eperjesi családi napon

Delmagyar.hu

Fotó: Illusztráció / Shuttersock

Szeder András emlékére rendezik meg Eperjesen a főzőversenyt a Családi Nap és VII. Falusi Olimpia keretében. A főzőverseny reggel nyolc órakor kezdődik. Az elkészült ételeket 12 órakor kell leadni, az eredményhirdetés 13 órakor lesz. Két kategóriában lehet versenyezni, pörkölt és sültek. A versenyre augusztus 27-ig lehet jelentkezni a 0670/325-8713-as telefonszámon lehet, vagy pedig személyesen a Mocsár Lokálban. A csapatoknak asztalt és padot biztosítanak, a főzés alapanyagait mindenki saját magának biztosítja. A szervezők előírása szerint a főzéshez gázpalackot kell használni.

Eperjes
 

A családi napon a süteményeket is megversenyeztetik. 9 és 11 óra között lehet jelentkezni a versenyre a helyszínen egy tányér süteménnyel. Ennek a versenynek az eredményhirdetése ugyancsak 13 órakor lesz.

A családi napon egyébként reggel hat órától horgászverseny is lesz, ide már nem lehet jelentkezni mert minden férőhely elkelt. A Falusi Olimpiát 15.30-tól rendezik meg. Itt augusztus 26-án jár le a nevezési határidő. Négy fős csapatokkal lehet jelentkezni, a csapattagok közül legalább egy főnek hölgynek kell lennie. Jelentkezés szintén a 0670/325-8713-as telefonszámon.

12 órától lehet ebédelni, háromféle pörköltből lehet választani. Az ebédjegyet előzetesen a polgármesteri hivatalban lehet megvásárolni, de a helyszínen is lesz rá lehetőség a rendezvény napján. Reggel egyébként lángossütéssel várják a vendégeket, délután lesz palacsintasütés is, illetve ökörsütés is várja a vendégeket.

Délelőtt 10 órakor felavatják a rovásírásos helységnévtáblát, 147 órakor Magyarország a hazám címmel irodalmi előadás lesz. 17 órakor adják át a díszpolgári címet. 18 órától az Eperjesi Kéknefelejcs Népdalkör műsorát hallgathatják meg, 18.30-tól a ZumBabák előadása következik, 18.50-kor pedig kihirdetik az Eperjesi nyár című fotópályázat eredményeit.19 órakor a Keménymag Dance Fitness Team előadás lesz látható. Este nyolc órától a Kárpátia együttes koncertezik. A gyerekeket egész nap várja az ugrálóvár, a lovaskocsikázás, a traktorozás és a kézműves sátor. A gyerekeknek is lesznek versenyek, 9 és 11 óra között tartják meg a Mini Olimpiát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában