Családtagok ismerkedtek a katonák munkájával

2024.08.24. 15:55

Nyílt kiképzési napot tartottak – Galéria

Éleslövészettel egybekötött nyílt kiképzési napot tartott katonai programelemekkel kiegészítve szombat délelőtt a dóci lő- és gyakorlótéren a honvédség.

Arany T. János

Fotó: Török János

Szombat délelőtt dörögtek a gépkarabélyok a dóci lőtéren. A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj éleslövészettel egybekötött nyílt kiképzési napot tartott katonai programelemekkel kiegészítve szombat délelőtt a dóci lő- és gyakorlótéren. A rendezvény célja az volt, hogy a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló katonák családtagjai bepillantást kapjanak a katonák mindennapos foglalkozásaiba, kiképzéseibe. Megismerkedhettek az általuk használt lőfegyverekkel és eszközökkel.

kiképzés
A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 38. Merász Mihály Területvédelmi Zászlóalj éleslövészettel egybekötött nyílt kiképzési napot tartott szombat délelőtt a dóci lő- és gyakorlótéren. Fotó: Török János

A nyílt nappal egybekötött lövészetet, annak érdekében szervezték, hogy az érdeklődők láthassák tartalékos katonáink milyen fegyverekkel hajtják végre a kiképzések során a különböző lőgyakorlatokat, és a harcászati mozzanatokat. A fegyverek és lőszerek mellett éles harcászati bemutatót láthattak, amely egy valós harctéri eseménysorozatot mutatott be. Közben Balogh István törzsőrmester ismertette, mikor mit látunk éppen.

Láthatják, hogy a végrehajtás közben a katonák egymásra figyelnek, azaz pár lépésenként a haladási irányba, kifelé fordulva, sosem be az alakzat irányába, kifelé fordulva hátranéznek és szemkontaktust vesznek fel egymással, aminek az az oka, hogy nyugtázzuk, hogy a másik megvan, jól van, nem szárad ki, képes még arra, hogy tovább folytassa a feladatot, illetve ugyanez működik visszafelé is. Ha közben valaki tapasztal bármit, akkor a raj bizonyos pontjain, kéz, karjelekkel tudja továbbadni a közvetlen mögötte álló, vagy mellette lévő kollégának

 – magyarázta a látottakat. Eezen kívül az éles harcászati szimuláción azt láthatták, hogy a műveleti területen járőrfeladatot végrehajtó katonákat támadás éri. A gyakorlat ebben az esetben az, hogy ha felveszik a harcalakzatot és próbálják visszaverni a támadást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában