Bögrék után kötényeivel nyűgözi le a közönséget

2024.08.24. 16:23

Kiállították Borbála köténygyűjteményét

Arany T. János

Fotó: ianostorok.com

A szombati üllési lecsófőző verseny és családi nap üde színfoltja volt a rendezvénynek helyet adó Déryné Művelődési Ház és Könyvtárban megrendezett színvonalas kötény- és kerámiakiállítás. Külön öröm, amikor az ember régi ismerősbe botlik egy kiállításon. A kerámiákat ugyanis az alkotóház kerámiaszakköre készítette, a kötények pedig Berkóné Masír Borbála gyűjteményéből valók, akit már 2021-ben megismerhettek és szívükbe zárhattak kedves olvasóink. A mindig jó kedélyű és derűsen mosolygó hölgy annak idején lenyűgöző bögregyűjteményével került be lapunkba. Itt volt hát az ideje, hogy három év elteltével Borbála ismét megmutasson valamit. Most a kötényeken a sor.

gyűjtemény
Az üllési Berkóné Masír Borbála köténygyűjteménye a Déryné Művelődési Ház és Könyvtár előterében tekinthető meg. Fotó: Török János

Elmesélte tehát, hogy a csinos kis köténykék nagy része hagyatékból származik, tavaly kapott 15 darabot Pintérné Marikától. Összesen több mint 30 ruhadarab kapott helyet a művelődési ház előterében a gyönyörű kerámiák mellett. Borbála azt mondta, ezeket nem viszi haza, a háznak ajándékozza. (A kötényeket, nem a kerámiákat.) Aztán azt is hozzátette, legendás bögregyűjteménye is jelentősen szaporodott, pedig eleve nem volt kevés, több száz darabról van szó. Legközelebb azt is megnézzük majd mindenképp.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában