Sportágválasztót tartottak a Felső Tisza-parton – Videó

Sportágválasztó napot tartottak szombaton a Felső Tisza-parton. A különböző mozgásformák bemutatása mellett volt tűzoltási bemutató, daruval lehetett 50 méter magasba felemelkedni, a rendezvényen elfogyasztott ebéddel pedig még jótékonykodtak is a résztvevők.

Timár Kriszta

A jótékonyságot és a sportot ötvözte az a rendezvény, melyet szombaton tartottak a Felső Tisza-parton, a Horthy ligetben. Az érdeklődők többféle sportot megismerhettek és kipróbálhattak, közben pedig az Országos Koraszülött és Gyermekjóléti Alapítványt is támogathatták.

sportágválasztó, Tisza, sportnap
Többféle sportot ki lehetett próbálni a Tisza-parton szombat délelőtt. Fotó: Török János

A célunk az volt, hogy a gyerekeket kimozdítsuk a klaviatúra és a monitor bűvköréből és a mozgás irányába tereljük őket

 – mondta el lapunknak Juhász Péter szervező. Mivel saját életének 44 évig volt része a küzdősport, sok ilyen típusú mozgásformát ismerhettek meg a rendezvény látogatói. A színpadon bemutatót tartottak judo, karate, kung-fu, MMA és hapkido csoportok is, de természetesen nem csak az találhatta meg a számítását, aki ezt a harcosabb vonalat kedveli.

Voltak itt vívók, táncosok, kerékpárosok és íjászok is, a veterán shooting klub a lövészetet mutatta be, Mészáros-Csonka Dávid pedig 6 táblás szimultán sakkot játszott a vállalkozó kedvűekkel

 – mutatott körbe a területen a szervező. Mindezek mellett kitelepültek a Földön-Égen Mentőcsoport tagjai is kutyájukkal, volt tűzoltási bemutató, illetve hoztak egy 20 tonnás darut is, amely 50 méter magasba emelte azokat, akik nem féltek ilyen magasságból szétnézni a városban.

A szervező Vitézi Rend Csongrád-Csanád és Békés megyei törzskapitánysága az Országos Koraszülött és Gyermekjóléti Alapítvány, valamint a halmozottan fogyatékkal élő gyermekek támogatására is gyűjtöttek a programon adományokat. Kószó András mesterszakács és a Rúzsa Sándor Hagyományőrző Egyesület is főzött ebédet, amelynek bevétele ezt a célt szolgálta. Az alapítvány számára mindezeken felül átadtak egy 370 ezer forint értékű ugrálóvárat.

Az esemény egyik kiemelt pontjaként megemlékeztek az elhunyt sportolókról, illetve felavatták Szeleczky Zita színésznő domborművét, amelyet Túri Török Tibor szobrászművész készített. Az alkotást a színésznőről elnevezett szabadtéri színpad bejárata mellett helyezték el.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában