Ananász is került a lecsóba a fesztiválon – Galéria, Videó

Balatoni vitorlázást nyert, aki a legfinomabb lecsót főzte szombaton a Prémium Piac fesztiválján. Ötletekből nem volt hiány, volt, ahol ananász is került a paradicsom és paprika mellé.

Timár Kriszta

Negyedik alkalommal rendezte meg a Prémium Piac lecsófőző fesztiválját az Algyői úton. Összesen 34 csapat vett részt a versenyen, amelynek komoly tétje is volt: a legfinomabb étel készítői balatoni vitorlázást, a második és harmadik helyezett pedig borvacsorát nyert.

lecsó, fesztivál, főzés, csapatok
Harmincnégy bográcsban rotyogott a lecsó, mindenki igyekezett valami egyedit mutatni. Fotó: Török János

Az ország minden tájáról érkeztek lecsót főzni

 A legtöbben természetesen Szegedről és környékéről érkeztek, de vannak főzőink Budapestről és Békéscsabáról is

 – mondta el lapunknak Horváth Otília, a Vitaminszalon Kft. Pr-marketing felelőse. A csapatok idén is kaptak alapanyagokat: 3 kiló paradicsomot, 2 kiló paprikát, 1 kiló hagymát, illetve rizst vagy tarhonyát, zsírt vagy olajat, valamint kenyeret. Minden más rájuk volt bízva.

A rendezvény résztvevői számára kóstoló adagokat készítő Makai János például pirított kolbásszal és füstölt jalapeno paprikával dobta fel lecsóját, amelyet zöldfűszeres, hideg tarhonya tabuléval kínált. Ambrus Zoltán még ennél is extrémebbre vállalkozott: ő karibi lecsót főzött, amelybe jamaicai gyömbéres fűszer, lime és grillezett ananász is került.

A versenyzők azonban többnyire nem voltak ilyen bátrak, újító ötletek azonban bőven akadtak. Koncz Györgyék csapata például csülökkel és padlizsánnak dúsította a házi, befőzött paradicsommal készült ételt. 

A kolbász nem megy bele, az a reggeli 

– mondták mosolyogva. Náluk egyébként szakács, élelmiszermérnök és gyógyszerész keverte ki a tökéletes ízeket, de az építész is hasznosíthatta tudását. 

Én állítottam össze a bográcsot 

– húzta ki büszkén magát.

Látványfőzés is várta a vendégeket

A rendezvényen fellépett Csatai Gergő világrekorder lufihajtogató és Kertész Ricsi humorista, illetve látványfőzést tartott Zörgő Jani, a Séfek Séfe ásotthalmi győztese. Akinek pedig nem lett volna elég a saját főztje, az benevezhetett még evőversenybe is: a felnőttek chilis lecsót, a gyerekek óriáspalacsintát tömhetek magukba. A napot Várkonyi Tibi, majd DJ buli zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában