Női vízilabda

3 órája

BENU Magyar Kupa: a szegedi női csapat is továbbjutott

Teljesítették a célkitűzésüket. A Szegedi VE női vízilabdacsapata is továbbjutott a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjébe, miután a bajnoki újonc KSI-t 19–4-re legyőzte, míg a BVSC-től 17–10-es vereséget szenvedett.

Becsei Dávid

Fölényes győzelem a KSI ellen, valamint három kiélezett negyed a fehér sapkás Szegedi VE mérlege a két kupameccsen.

Fotó: Török János

A 2024–2025-ös szezon újonca a KSI lesz a MOL női OB I.-ben. A papírforma alapján ellenük kellett szombaton délben kiharcolnia a továbbjutást BENU Magyar Kupa küzdelmeiben a még formálódó Szegedi VE-nek. Az elvárható siker nem is maradt el, Szabó Tamás tanítványai végig kézben tartva a mérkőzés alakulását győztek 17–4-re.

BENU Magyar Kupa, Szegedi VE, vízilabda
A BENU Magyar Kupa két mérkőzése során hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a szegedi csapat.
Fotó: Török János

Továbbjutás a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjébe

A fővárosiak találkozóját a BVSC nyerte meg 19–9-re, így este jöhetett a csoportdöntő a zuglóiak és a szegediek között. Jobban kezdett a szentesi születésű Dömsödi Dalmával felálló BVSC, de az első és a második negyedet is mindössze egy találattal veszítette el a Szeged, a záró nyolc percet pedig döntetlenre hozta. A harmadik negyedben viszont kicsúcsosodott a BVSC erőfölénye (6–1), a meccset 17–10-re nyerték meg.

Szabó Tamás: – Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk ezen a két mérkőzésen. Örülök a továbbjutásnak, de nekünk ez a kupaszombat elsődlegesen a felkészülésről szólt a bajnokságra. A BVSC elleni mérkőzés nagyon sok hibánkat felszínre hozott, ami elképesztően hasznos számunkra. Nyilván nekünk nem ők lesznek a legfőbb riválisaink a szezonban, de sok mindenre rávilágított ez a négy negyed. A tíz lőtt gól teljesen rendben van egy ilyen fizikális csapattal szemben, a tizenhét kapott viszont borzalmas. Tavaly a jó védekezés jellemezte a csapatunkat, miközben nem tudtunk tíz gólokat lőni. Azon dolgozunk tovább, hogy állandósítsuk ezt a tíz lőtt gólt, illetve védekezésben fejlődjünk meg.

Szegedi VE–KSI 19–4 (4–1, 5–2, 2–0, 8–1)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, B csoport, 1. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Pásztor, Berki.
Szeged: Gyöngyösi – Baksa B. 3, Pap M. 2, Tátrai 1, Németh V. 1, Tóth R. 2, Bódi 5. Csere: Varga N. (kapus), Szőke 1, Bocskay, Pádár B. 2, Botka 1, Szabó J. 1, Tóth F. Vezetőedző: Szabó Tamás.
KSI: Barcza – Bozsó, Kenéz K. 1, Finta 1, Péter N., Korpás, Kenderes. Csere: Keresztény (kapus), Horváth L. 1, Hegedűs A., Dimitrovics, Binder, Kemény 1, Csúcs. Vezetőedző: Bóta-Tóth Andrea.
Gól – emberelőnyből: 9/11, ill. 1/3.
Kipontozódott: Bozsó.

BVSC–Szegedi VE 17–10 (4–3, 3–2, 6–1, 4–4)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, B csoport, 2. mérkőzés. Szeged, Tiszavirág Sportuszoda. Vezette: Bereczki, Rubos.
BVSC: Kakas – Tóth Frida 1, Mészáros-Farkas 5, Kolárová 1, Petik, Kele 2, Dömsödi 2. Csere: Gresó (kapus), Nagy L. 1, Dobos Cs. 1, Ármai 2, Tóth Fruzsina, Pőcze 1, Koltay 1. Vezetőedző: Stieber Mercedész.
Szeged: Gyöngyösi – Baksa B. 2, Pap M. 1, Tátrai, Németh V. 1, Tóth R., Bódi. 1 Csere: Varga N. (kapus), Bíró L., Szőke, Pádár B. 4, Botka, Szabó J. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 4/6, ill. 4/6.
Ötméteresből: -, ill. 3/4.
Kipontozódott: Tóth Fruzsina, ill. Bódi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában