Pontosítás

2 órája

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése nem érinti a lakossági felhasználókat

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést – olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombat délutáni Facebook-bejegyzésében, amellyel a sajtóban terjedő téves értelmezésekre reagált.

MW

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti

Forrás: Shutterstock

Fotó: Monkey Business Images

A kormány tavaly két alkalommal felezte meg az úgynevezett külön kezelt intézmények távhődíjait - írták, hozzátéve: az érintett állami és önkormányzati költségvetési szervek ennek köszönhetően már most a 2022 év végi tételek negyedét fizetik. Az új gázévben ezek az intézmények ismét kiadásaik nagyarányú csökkentésére számíthatnak – közölték.

A kormány a rezsicsökkentéssel Európa legalacsonyabb áram- és gázárait biztosítja a magyar családok számára – szerepel a közleményben. A háztartások rezsivédett távhőárai nem változtak a háborús energiaválságban és nem módosulnak október elsejével sem – szögezték le.

Mint írták: az Energiaügyi Minisztérium ősszel pályázatokat indít a távhőszolgáltatás zöldítése, energiahatékonyságának javítása érdekében. A csaknem 95 milliárd forint összértékű beruházások a szolgáltatási színvonal emelésével segítik majd az otthonaikat távfűtéssel melegen tartó családokat – közölték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában